1/03/2018 | Sin categoría

Presentado el programa de actos para conmemorar el Día Internacional de las Mujeres

L’Ajuntament del Vendrell, a través de la regidoria de Polítiques de Gènere i d’Igualtat, ha presentated aquest dimecres el program d’actes al voltant del 8 de març, Dia Internacional de les Dones.

El més matiner tindrà lloc aquest divendres 2 de març: A les 19 h, al Centre cívic L’Estació, es farà una xerrada-interview amb la periodista i corresponsal de TVE Rosa Maria Calaf, que estará conducida por Sílvia Martínez, periodista de RTV El Vendrell. El título de la xerrada, organitzada por l’EINA, serà: "Una vida a la maleta".

El dia 8 de març concentrarà la majoria de les activitats programades. Al matí, a las 11h, a la plaza del Tívoli, tindrà lloc un acte organitzat pel Camp d’Aprenentatge Pau Casals. Emmarcat en la campanya "Dóna la nota" a favor de la educación musical a los escoles, diversos centros de primera fila, cantaran plegades la cançó Persones iguals. Un tema que reivindica la inclusió de totes les persones en igualtat de condicions en la nostra societat. A la campanya s’hi han sumat més de 100 escoles de Catalunya, que cantaran la cançó proposada als patis de les escoles el mateix dia 8 de març, també a les 11 del matí.

Ja a la tarda del dia 8 de març, a les 19 h, al Museu Deu, es farà la conferència: "Olga Sacharoff: les imatges d’una vida de pintora", que anirà a càrrec de Elina Norandi, comissària de l ‘ Cualquier Sacharoff. Elina Norandi és historiadora, crítica de arte y especialista en reconeguda en la vida y obra de la pintora Olga Sacharoff). Sacharoff va ser una figura destacada de las avantguardas del segle passat i va establir forts lligams amb l’art català dels anys 40 i 50, i amb els cercles artístics i intelectuales de la posguerra. El Museu Deu compta, en la seva col·lecció, amb dues obres d’aquesta artista nascuda a Geòrgia.

Després de la conferència, tindran lloc los parlaments de les autoritats, i la lectura de la declaració institucional del 8 de Març. Aquesta anirà a càrrec de Laura Escribà Carrasco. Treballadora familiar y escriptora, ha escrito el libro Sensaciones, el arte de tomar las propiedades de la vida, col·labora con la revista "Con luz y poesía" y recita poemas con el grup poètic "MUJERES CON VOZ".

A continuación, me encontré con la inauguración de la exposición "Filtres" y una visita guiada a esta, lo que puede ser un planteamiento del impacto que tiene la representación de las figuras femeninas y masculinas en la práctica artística de las obres del Fons d’Art del Museu Deu. A l’exposició es mostren obres que, malgrat que no van ser creades com una denúncia de desigualtat, s’exposaran ara sense filtres convidant a l’espectador a la reflexió i a la interpretació diversa de l’obra d’art.

Els actes commemoratius continúaran el 12 de març: a les 18 h, a la Biblioteca Pública Terra Baixa, es una sesión de encuentros infantiles sobre la igualdad de oportunidades entre hombres y mujeres. I el dia 15 de març, a les 17.30 h, al Museu Deu, la Taula Comunitària farà una activitat familiar consistente en pintar un mural (temàtica Dia Internacional de les Dones) amb mares i fills / es. Després es farà un recital de poesia amb el títol de "Donatge", un càrrec d’Anna Gual, poetessa emergente. El título es una simbiosis entre homenatge y dona. Gual recitará un conjunt de poemas que reivindiquen la dona, el cos i el paisatge femenino. Anna Gual és una poetessa vilafranquina que ha publicadot varios llibres i ha obtingut també diversos premis.