1/03/2018 | Sense categoria

Presentat el programa d’actes per commemorar el Dia Internacional de les Dones

L’Ajuntament del Vendrell, a través de la regidoria de Polítiques de Gènere i d’Igualtat, ha presentat aquest dimecres el programa d’actes al voltant del 8 de març, Dia Internacional de les Dones.

El més matiner tindrà lloc aquest divendres 2 de març: A les 19 h, al Centre cívic L’Estació, es farà una xerrada-entrevista amb la periodista i corresponsal de TVE Rosa Maria Calaf, que estarà conduïda per Sílvia Martínez, periodista de RTV El Vendrell. El títol de la xerrada, organitzada per l’EINA, serà: "Una vida a la maleta".

El dia 8 de març concentrarà la majoria de les activitats programades. Al matí, a les 11h, a la plaça del Tívoli, tindrà lloc un acte organitzat pel Camp d’Aprenentatge Pau Casals. Emmarcat en la campanya “Dóna la nota” en favor de l’educació musical a les escoles, diversos centres de primària hi cantaran plegades la cançó Persones iguals. Un tema que reivindica la inclusió de totes les persones en igualtat de condicions en la nostra societat. A la campanya s’hi han sumat més de 100 escoles de Catalunya, que cantaran la cançó proposada als patis de les escoles el mateix dia 8 de març, també a les 11 del matí.

Ja a la tarda del dia 8 de març, a les 19 h, al Museu Deu, es farà la conferència: "Olga Sacharoff: les imatges d’una vida de pintora", que anirà a càrrec de Elina Norandi, comissària de l’Any Sacharoff. Elina Norandi és historiadora, crítica d’art i l’especialista més reconeguda en la vida i obra de la pintora Olga Sacharoff). Sacharoff va ser una figura destacada de les avantguardes del segle passat i va establir forts lligams amb l’art català dels anys 40 i 50, i amb els cercles artístics i intel·lectuals de la postguerra. El Museu Deu compta, en la seva col·lecció, amb dues obres d’aquesta artista nascuda a Geòrgia.

Després de la conferència, tindran lloc els parlaments de les autoritats, i la lectura de la declaració institucional del 8 de Març. Aquesta anirà a càrrec de Laura Escribà Carrasco. Treballadora familiar i escriptora, ha escrit el llibre Sensaciones, el arte de tomar las riendas de tu vida, col·labora amb la revista "Con Luz y Poesía" i recita poemes amb el grup poètic "MUJERES CON VOZ" .

Tot seguit, es farà la inauguració de l’exposició "Filtres" i una visita guiada a aquesta mostra, que pretén ser un plantejament de l’impacte que ha tingut la representació de les figures femenines i masculines en la pràctica artística de les obres del Fons d’Art del Museu Deu. A l’exposició es mostren obres que, malgrat que no van ser creades com una denúncia de desigualtat, s’exposaran ara sense filtres convidant a l’espectador a la reflexió i a la interpretació diversa de l’obra d’art.

Els actes commemoratius continuaran el 12 de març: a les 18 h, a la Biblioteca Pública Terra Baixa, es farà una sessió de contes infantils sobre la igualtat d’oportunitats entre dones i homes. I el dia 15 de març, a les 17.30 h, al Museu Deu, la Taula Comunitària farà una activitat familiar consistent en pintar un mural (temàtica Dia Internacional de les Dones) amb mares i fills/es. Després es farà un recital de poesia amb el títol de "Donatge", a càrrec d’Anna Gual, poetessa emergent. El títol és una simbiosi entre homenatge i dona. Gual recitarà un conjunt de poemes que reivindiquen la dona, el cos i el paisatge femení. Anna Gual és una poetessa vilafranquina que ha publicat diversos llibres i ha obtingut també diversos premis.