29/05/2013 | Sense categoria

190 comerços del Vendrell participen en una campanya per dinamitzar el comerç de proximitat

L’objectiu de la campanya és potenciar i dinamitzar el comerç urbà de proximitat en els nuclis antics per millorar la qualitat de vida i la cohesió social, i aquesta ja n’és la tercera edició. En concret, està impulsada per la subxarxa de nuclis antics, amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, i hi prenen part 1.729 comerços de 20 barris antics de tot Catalunya.

Ahir, 27 de maig, el secretari d’Habitatge i Millora Urbana del Departament de Territori i Sostenibilitat, Carles Sala, i l’alcalde del Vendrell, Martí Carnicer, van presentar la tercera campanya conjunta de dinamització comercial dels nuclis antics "Barris antics, molt per descobrir, molt per oferir", que es farà en 20 barris de disset municipis de Catalunya. Carnicer va intervenir en representació de les poblacions adherides a la campanya, ja que el Vendrell és qui lidera l’organització d’aquesta campanya des de l’inici i va destacar la importància del treball conjunt de tots els barris adherits, gràcies als quals els efectes de la campanya són multiplicadors.

A l’acte de presentació també hi van ser presents els representants municipals de les localitats on es durà a terme la campanya, que són les següents: Barcelona (amb els barris de la Barceloneta, el Poble Sec, Raval Sud i Sant Pere i Santa Caterina), Besalú, Centelles, la Bisbal d’Empordà, la Pobla de Segur, la Selva del Camp, Lleida, Manlleu, Sant Feliu de Codines, Sant Hipòlit de Voltregà, Sant Pere de Torelló, Solsona, Torelló, Tortosa, Vic i Vilanova del Camí, a més del Vendrell.

En aquesta tercera campanya s’ha ampliat el nombre de municipis participants. En la del 2011 hi van participar vuit barris de vuit municipis i en la de 2012 dotze barris d’onze municipis, i un total de 1.543 comerços s’han adherit a les campanyes anteriors. Enguany la campanya arriba a 20 barris de 17 municipis.

L’any 2007 es va crear la Xarxa de Barris amb Projectes per impulsar l’intercanvi d’experiències entre els ajuntaments que desenvolupessin un Pla de barris. L’any 2009, es va posar en marxa la subxarxa de nuclis antics, que va començar a treballar en la dinamització del comerç de proximitat, en tractar-se d’una prioritat compartida per tots aquests nuclis. L’objectiu és recuperar la centralitat comercial dels nuclis antics perquè tornin a ser el seu referent social.

Des de l’any 2011 es fan les campanyes de barris antics i aquesta, que és la tercera, tindrà lloc entre l’1 i el 21 de juny en els municipis esmentats. La Generalitat aporta el suport necessari per unificar la imatge de la campanya i fer-ne difusió. A més, compta amb la col•laboració del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya i de les associacions de comerciants dels diferents municipis, com és el CIT en el cas del Vendrell.

Les persones que comprin en les botigues adherides a la campanya participaran en el sorteig d’un premi valorat en més de 1.140,00 euros, gràcies a l’aportació de cadascun dels municipis adherits, que van des de vals de descompte fins a entrades per fer visites turístiques, estades i àpats, tot això amb l’objectiu de mostrar el "millor de casa nostra", el territori, el patrimoni i la riquesa cultural i gastronòmica.

En finalitzar la campanya, 20 persones de Catalunya gaudiran d’aquest premi que els permetrà conèixer, de primera mà, cada barri.

Tothom qui compri en els 20 barris adherits, hi trobarà el mateix cartell i les mateixes butlletes de sorteig. Enguany, com a novetat important, cal destacar que aquesta campanya compta amb un espai web específic, on es pot trobar tota la informació de la campanya que començarà el proper 1 de juny i la de les dues edicions anteriors.