Cultura i música

Cultura i música al Vendrell

El patrimoni cultural que identifica el Vendrell com a poble és hereu de tradicions antigues i de llegats humans i artístics de valor universal, els quals donen prestigi a una terra oberta que acull a tothom i convida a gaudir de l’oferta cultural de la vila.
Cinc museus conformen la xarxa museística: el Museu Pau Casals, a la platja de Sant Salvador; la Casa nadiua de Pau Casals, al carrer de Santa Anna; el Museu Àngel Guimerà, la casa pairal dels Guimerà, coneguda també per Cal Ximet, també al carrer de Santa Anna; el Museu Deu, una de les col·leccions d’art més importants de Catalunya, a la plaça Nova, i la Fundació Apel·les Fenosa, que es troba en un dels espais més emblemàtics de la vila, el Portal del Pardo. Completant aquest circuit, la sala d’exposicions Portal del Pardo ofereix una programació estable d’arts visuals i plàstiques. L’espai municipal La Fusteria acull mostres i activitats promogudes pel teixit associatiu i social de la vila.
Pel que fa a la programació d’arts escèniques, Temporada és la guia de referència dels espectacles culturals del Vendrell, fruit de la tasca que duen a terme, plegats, els programadors dels diversos espais escènics: el Teatre Àngel Guimerà (TÀG), l’Auditori Pau Casals i l’Auditori del Tívoli. Aquesta programació possibilita una oferta cultural conjunta amb continguts atractius per a un públic el més heterogeni possible.

El Vendrell compta amb un fort activisme cultural de la gent del poble, plasmat en l’important nombre d’associacions que participen de l’organització del calendari cultural de la vila, o en la força que tenen els balls populars i les festes de foc en la identificació col·lectiva dels vendrellencs.

Carregant…