festes populars del vendrell

Els vendrellencs són gent treballadora amb una ànima festiva que esclata quan arriba el moment de celebrar les diades que marquen el cicle de l’any. Algunes celebracions típiques de la vila tenen un origen ancestral, com el Pa Beneit, que se celebra per les Festes dels Barris, a principis de juliol. D’altres, tot i ser més recents, han arrelat fortament a la vila, com la Festa de la Bicicleta. Al Vendrell, però, les dues festes grosses són la Festa Major, per Santa Anna, i la Fira, a l’octubre, que se celebra des de 1829.

Festa Major del Vendrell

Se celebra al llarg de quatre dies, del 25 al 28 de juliol. Sant Jaume és la vigília de la festa gran. El 26 de juliol, festivitat de Santa Anna, patrona de la vila, és el dia més important de la Festa Major.

Més informació

Pa Beneit, Festes dels Barris

El juliol comença solemnement amb les festes del Pa Beneit, una de les tradicions més originals i característiques de la vila. És una celebració d’origen medieval relacionada amb el temps de la sega. Actualment se celebra la primera setmana de juliol i les parelles, vestides amb guarniments propis per a l’ocasió, van a beneir una coca decorada amb clavells. La festa dura una setmana i cada dia es fa un recorregut pels carrers d’un barri diferent.

Més informació

Festa de la Bicicleta

Se celebra l’últim diumenge de maig. És una festa plena de color i originalitat amb multitud de bicicletes guarnides i decorades per a l’ocasió.

Més informació

Festes d’Estiu

Festa de Sant Vicenç de Calders. Se celebra la primera setmana d’agost. El programa de la Festa d’Estiu de Sant Vicenç inclou tota classe d’actes lúdics al carrer: balls, havaneres, sardinada, espectacles…

Festa Major de Sant Salvador. 6 d’agost. Es fa ball al carrer, cercavila i castell de foc.

Festa Major de Coma-ruga. 15 d’agost. S’hi fan castells de foc, balls, espectacles infantils…

Festa Major del Francàs. Té lloc durant tot l’agost. S’hi celebren un conjunt d’actes que podeu consultar al calendari.

Festa de Sant Ramon Nonat. 31 d’agost. Patró de l’AV de Coma-ruga.

Festa de l’Associació Ferroviària. Primer cap de setmana d’agost.

Més informació

Fira de Santa Teresa

Inicialment tenia lloc el mateix 15 d’octubre, però actualment es fa coincidir amb el cap de setmana més proper per tal de facilitar-ne la visita a tothom. És una fira multisectorial.

Més informació