17/07/2013 | Sense categoria

Actuació d’una orquestra de flautes del Japó al 33è Festival Internacional de Música Pau Casals

El proper dissabte 20 de juliol, a les 22 h, a l’Auditori Pau Casals tindrà lloc un concert a càrrec de l’Orquestra de Flautes de la Universitat de Nagoya (Japó), una ambaixada de luxe d’un país que admirava molt el Mestre i que serà present en el 33è Festival Internacional de Música Pau Casals. Es tracta d’una orquestra formada per més de quaranta intèrprets de flauta dirigida per Naoki Takagi.

Nagoya University of Arts Flute Orchestra és un gran cor de flautes que es va formar l’any 1982 com a part del currículum per a estudiants del programa de flauta al Nagoya Universitat d’Arts. A més dels seus assaigs setmanals i dels concerts presentats per la universitat, l’orquestra participa activament en altres esdeveniments, com convencions de flauta. L’orquestra ha viatjat a Bèlgica i als Estats Units, i les seves actuacions han rebut opinions molt favorables.

El repertori de l’orquestra varia àmpliament, des de les composicions escrites en principi per a cor de flauta, fins a arranjaments orquestrals. El seu so ric i tebi, amb una gamma ampla de tessitura de tons, ha estat altament reconegut. Al maig del 2002, l’orquestra va actuar a la cerimònia final de l’agermanament escolar entre l’Escola de Música Nagoya Universitat d’Arts i el Reial Conservatori d’Antwerp. Al març del 2005, l’orquestra va actuar al Robert i Judi Newman Centre per les Arts Escèniques, invitada per Lamont Escola de Música de la Universitat de Denver.

El programa que presenten va dirigit a un públic molt ampli i comprèn l’obertura de Les noces de Figaro de W.A. Mozart; una suite de l’òpera Carmen de G. Bizet; una suite de Holberg d’E. Grieg; una suite de l’Amor brujo de M. de Falla, i dues obres de compositors japonesos: R. Hirose i H. Takeno.

La presència de l’Orquestra de Flautes de la Universitat de Nagoya, del Japó, és un luxe tant per al cartell del Festival Internacional de Música Pau casals com per al públic que hi assisteix.