23/10/2018 | Sense categoria

Aquesta setmana arrenca un nou cicle de xerrades “L’ofici de ser pares”

Aquesta setmana s’iniciarà un nou cicle de xerrades de “L’Escola de Mares i Pares”, que porta per nom “L’ofici de ser pares”, i que organitzen l’Ajuntament del Vendrell i la Generalitat de Catalunya amb la col·laboració dels centres, entitats i professionals que hi participen.

El cicle pretén donar eines i suport a les famílies a l’hora d’educar els fills i filles a través de sessions que van a càrrec de professionals de disciplines com la psicologia, la pedagogia, la logopèdia o la policia, entre altres. El regidor d’Educació, Kenneth Martínez, ha destacat que “la voluntat d’aquest cicle és aconseguir que les famílies puguin afrontar amb més recursos situacions que es donen en les diferents etapes de creixement del seus fills”.

Les xerrades es faran en diverses escoles i equipaments del municipi i en diferents horaris per tal de facilitar l’assistència de les famílies.

La primera sessió es farà el dimecres 24 d’octubre de 2018, a les 19 h, al Centre cívic L’Estació. S’hi farà la presentació del llibre El mando de las emociones, a càrrec d’Aroa Mateo (psicòloga d’Intelment). Es tracta d’un conte que ajuda a treballar i millorar la intel·ligència emocional.

Les altres propostes, fins al mes de maig, són les següents:

Dimecres 21 de novembre de 2018, a les 18 h, a l’Escola Municipal de Música Pau Casals, un col·loqui sobre un protocol per saber si un infant està preparat per llegir, a càrrec del Dr. Catalan i de Sílvia Edo (òptica especialitzada en visió infantil). Tot seguit, es farà una taula rodona sobre què s’ha de fer quan un infant va malament a l’escola.

Dimecres 28 de novembre de 2018, a les 19 h, al Centre cívic L’Estació, s’informarà de com prevenir la violència de gènere des de l’adolescència, a càrrec de l’ORC dels Mossos d’Esquadra del Baix Penedès.

Dimecres 12 de desembre de 2018, de 15:15 h a 16:15 h, a l’escola Àngel Guimerà, Àngela Corominas i Laura Merenciano, logopedes del CDIAP, Baix Penedès exposaran les possibilitats que poden tenir les joguines per estimular el llenguatge.

Dimecres 16 de gener de 2019, de 15:15 h a 16:15 h, a l’escola Pau Casals, la coach Neus Navarro explicarà els beneficis de la pràctica del “mindfulness”, un conjunt de tècniques derivades de la meditació budista, per aconseguir més èxit acadèmic i benestar personal.

Dimecres 30 de gener de 2019, de 15:15 h a 16:15 h, a l’escola Marta Mata, Carme Reyes, orientadora i psicòloga de l’institut Mediterrània, parlarà sobre què es pot fer si es detecten possibles trastorns el desenvolupament o de l’aprenentatge.

Dimecres 13 de febrer de 2019, de 15:15 h a 16:15 h, a l’escola Àngels Garriga, infermeres de pediatria del CAP I plantejaran casos pràctics per adquirir nocions bàsiques de primers auxilis.

Dimecres 27 de febrer de 2019, de 15:15 h a 16:15 h, a l’escola Els Secallets, des del centre SINAPSIS es proposaran eines i hàbits per ajudar els infants a parlar i aprendre millor.

Dimecres 13 de març de 2019, de 15:15 h a 16:15 h, a l’escola Teresina Martorell, Sandra Rente, psicopedagoga de Xenòlit, exposarà què cal fer per aconseguir que els infants siguin més egurs i autònoms.

Dimecres 27 de març de 2019, a les 19 h, al Centre cívic L’Estació, es tractarà el tema del bullying a càrrec de l’ORC dels Mossos d’Esquadra del Baix Penedès i d’Aroa Mateo (psicòloga d’Intelment).

Dimecres 9 d’abril de 2019, de 15:15 h a 16:15 h, a l’escola Pla de Mar, Isabel Serisier de CEMTA donarà idees per fomentar l’emprenedoria, la innovació i la creativitat en els infants.

Dimecres 24 d’abril de 2019, de 15:15 h a 16:15 h, a l’escola Garbí, Carme Reyes, orientadora i psicòloga de l’institut Mediterrània donarà pautes de com explicar l’arribada d’un germà o germana “especial” o “diferent”.

Dimecres 15 de maig de 2019, a les 19 h, al Centre cívic L’Estació, Marta Bodoy, psicòloga de Sinapsis i orientadora de l’institut Andreu Nin, plantejarà quan i com s’ha de començar a parlar de sexualitat amb els fills i filles.

Dimecres 29 de maig de 2019, a les 19 h, al Centre cívic L’Estació, es farà l’acte de cloenda d’aquest cicle de xerrades amb una taula rodona sobre el TDAH.

Totes les sessions són obertes a famílies i educadors dels centres escolars de la comarca, i no cal fer inscripció prèvia.

Per a més informació: https://peevendrell.blogspot.com.es/ Regidoria d’Educació, tel. 977 66 89 62.