15/03/2013 | Sense categoria

Arrenca el Cicle de Jazz a l’Auditori

L’edició d’aquest any, tot i patir una reducció important del pressupost per la conjuntura econòmica actual, manté l’objectiu establert any rere any (i ja en fa 13!) de fer una programació de qualitat amb artistes del món del jazz de primera línia, ja sigui del panorama jazzístic internacional com del país. També pretén de fer de plataforma de llançament de noves propostes tant de grups emergents com de nous treballs fets per artistes ja consolidats.

Els recursos econòmics del Cicle provenen en gran part del pressupost municipal, però també del sector privat, que, malgrat tot, ha renovat la confiança i manté les seves contribucions, com ara Caixa Penedès-BMN i Projectes Tarraco. Així mateix, a banda d’aquestes inestimables aportacions, n’hi ha d’altres com la dels Amics de l’Orgue, l’Associació Musical Pau Casals, l’escola Músics del Vendrell, la Biblioteca Pública Terra Baixa i el Museu Deu.

El concert inaugural d’enguany serà el dissabte 16 de març a les 22 h a l’Auditori Pau Casals, amb l’actuació del saxofonista nord-americà fincat a Londres Jean Toussaint, amb una formació de quartet. Aquest músic va formar part, abans de tenir la seva pròpia formació, dels mítics Jazz Messengers, una banda liderada pel bateria també nord-americà Art Blakley.

El cap de setmana següent, el dissabte 23 de març a la mateixa hora, la big-band de Músics del Vendrell, de la mà de Víctor Verge, oferirà un concert acompanyat del trombonista valencià Toni Belenguer, qui, durant la tarda del mateix dissabte, protagonitzarà una classe magistral per a big-band.

Durant aquesta edició del Cicle de Jazz a l’Auditori es faran dues presentacions de nous treballs discogràfics. D’una banda, el 30 de març, la d’una artista consolidada del panorama català: la cantant de blues i jazz Big Mama Montse, que, per celebrar el seus 25 anys dalt de l’escenari, ho fa amb un quintet estel·lar, Taller de Músics All Stars, i amb la presentació del seu nou treball, Big Mama Montse – 25th anniversary & Taller de Músics All Stars. I de l’altra, el dissabte 13 de març a les 22 h, la presentació del CD Out for a While, enregistrat a l’Auditori Pau Casals de la mà de Bernat Font Trio, premiat per la revista musical catalana Enderrock com a millor nova proposta 2011.

A més, el proper 6 d’abril a les 22 h, a l’escenari de l’Auditori Pau Casals, actuarà Tak!, un quartet de joves músics barcelonins que es va obrint pas en el món del jazz.

El Cicle clou amb un doble concert del prestigiós pianista Ignasi Terraza, guanyador del premi internacional de Jacksonville (EUA), pianista reconegut i guanyador del premi al millor disc de jazz 2011 per la revista Jaç. El dia 20 d’abril Terraza oferirà en el concert de cloenda el seu nou treball, aquest cop en solitari, anomenat Sol-IT. La revetlla d’aquest concert, el 19 d’abril a les 21 h, a l’església parroquial del Vendrell, farà un altre concert creat expressament per a l’orgue del Vendrell, i ho farà acompanyat del trompetista anglès Damon Brown.

El Cicle de Jazz, com s’ha fet en els darrers anys, surt de les parets de l’Auditori Pau Casals per anar al centre del Vendrell, el que s’anomena Jazz al Vendrell. A banda del concert que es fa a l’església parroquial, n’hi ha tres més i una classe magistral. El 22 de març a les 20.30 h, a la Biblioteca Pública Terra Baixa, el trombonista Josep Tutusaus i els seu quartet Champagne Sparke presentaran el seu nou treball anomenat Introducing. El següent concert serà el 5 de abril, també a les 20.30 h, però a l’escola Músics, en què actuarà Berni-Quadrada Duet, piano i trompeta, que mostrarà el seu últim enregistrament anomenat In Essence. El mateix trompetista Ramon Quadrada farà, el 13 d’abril a l’escola Músics, una classe magistral d’improvisació amb la temàtica "Tècniques de creació de llenguatge". Finalment, l’últim concert de Jazz al Vendrell serà al Museu Deu el 12 d’abril a les 20.30 h, amb l’actuació del Josep M. Domènech Trio, acompanyat del violinista Albert Carbonell. Aquesta formació, que ja ha actuat en d’altres edicions, presentarà un concert dedicat al cantautor Carlos Cano.

En aquesta edició del Cicle de Jazz a l’Auditori, se segueix mantenint el preu de les entrades dels anys anteriors i l’abonament de 30 € per als sis concert que es fan a l’Auditori Pau Casals.

Per a més informació i compra d’entrades per als concerts del Cicle de Jazz, consulteu l’espai web www.auditoripaucasals.cat.