6/02/2014 | Sense categoria

Celebrada la trobada anual de Centres Culturals de la Ruta del Paisatge dels Genis a Horta de Sant Joan

La trobada anual de centres culturals de la Ruta del Paisatge dels Genis s’ha celebrat enguany el 29 de gener a Horta de Sant Joan amb gestors culturals i tècnics de turisme dels quatre municipis que formen part de la Ruta -Reus, Mont-roig, el Vendrell i Horta de Sant Joan-, que van confirmar la voluntat de renovar un any més el conveni de col•laboració.
Els visitants dels centres culturals de la Ruta del Paisatge dels Genis (Gaudí Centre a Reus, Centre Miró a Mont-roig, Casa Nadiua i Vil•la Museu Pau Casals al Vendrell i Centre Picasso a Horta de Sant Joan) es van incrementar un 4,3% l’any 2013, el que suposa un increment del 22’1% des de la posada en marxa de la Ruta del Paisatge dels Genis a finals de 2011.
Segons les dades obtingudes per l’Oficina tècnica del Paisatge dels Genis a través dels diferents punts d’informació i venda de la Targeta genial, durant el segon any en què s’ha posat a la venda aquesta multientrada de la Ruta els compradors han estat majoritàriament individuals, i destaca l’increment del turista de Costa Daurada durant el període estiuenc, passant de representar el 17% l’any 2012 a ser el 78% el 2013.
Durant l’any passat s’han lliurat 15.000 fulletons de promoció a més de 270 punts de Costa Daurada i Terres de l’Ebre entre oficines de turisme, aeroport, hotels, càmpings i restaurants de Cunit fins a Deltebre.
Pel que fa a la procedència, destaca el mercat francès, que l’any 2013 ha estat el segon mercat internacional emissor de turistes a Costa Daurada després del rus, segons dades de l’Observatori de Turisme de Costa Daurada.
Els francesos es caracteritzen perquè tenen entre les seves preferències la cerca de llocs autèntics i amb personalitat. Per captar aquest mercat de proximitat que principalment arriba a la destinació en vehicle propi i realitzant estades curtes, la Ruta del Paisatge dels Genis va participar, el febrer de 2013, al workshop celebrat al Centre Pompidou a París al que van assistir 35 touroperadors francesos de producte principalment cultural i una cinquantena de periodistes. Aquesta acció promocional donava continuïtat a la línia d’atracció del mercat francès engegada a 2012.
Donats els bons resultats del mercat francès l’any passat, aquest 2014 s’intensificaran esforços per a la seva captació alhora que es mantindran les accions per a la captació del visitant individual del mercat català.

En aquesta línia ja s’han activat campanyes de promoció als portals especialitzats en oci per a famílies catalanes Petit Explorador, Sortir amb nens i Demà Sortim, així com als portals turístics Tripadvisor i Atrapalo. També es duen a terme campanyes d’anuncis patrocinats a Google (google adwords).

Durant la trobada anual celebrada a finals de gener a Horta de Sant Joan, els gestors culturals i tècnics turístics dels municipis socis del Paisatge dels Genis van visitar el centre Picasso i els indrets Picassians.