27/06/2017 | Sense categoria

Concert de Les Gralles del Baix Penedès al Museu Deu aquest divendres

Aquest proper divendres 30 de juny, a les vuit del vespre, al jardí del Museu Deu, sonaran “Les Gralles del Baix Penedès”. El conjunt interpretarà cançons tradicionals catalanes. El repertori que tocaran reflectirà la feina feta durant tot aquest curs 2016-2017, en què el grup ha celebrat el seu 40è Aniversari (1976-2016). Tanmateix, en el concert de divendres també incorporaran noves melodies i peces, que volen donar a conèixer. L’entrada és gratuïta per a tothom.

L’any 1976 es considera l’any de creació de Les Gralles del Baix Penedès, amb el Jaume Vidal i Vidal, Carboner, al capdavant, tot i que no va ser fins a principi dels anys vuitanta quan el Carboner va fer uns cursets de gralla al Casal, i va iniciar la també anomenada “Escola del Jaume Vidal i Vidal”, que s’ha mantingut fins a l’actualitat amb Les Gralles del Baix Penedès.

Com a característica de grup, cal mencionar la pervivència del so i el timbre d’abans, fet que demostra que el Vendrell sempre ha tingut grallers propis i la informalitat de la gent de fa uns anys, ja que Les Gralles del Baix Penedès actuen normalment sense uniforme propi.

En l’actualitat, acompanyen de forma regular alguns grups de L’Embarcada, de la qual forma part com a grup fundador. També actuen en altres festes populars com les festes dels barris, amb les matinades i les processons.

El grup està format pels següents membres: Rafael Claramunt, Eduard Miravalls, Oscar Francés, Helena Cullaré, Elisabet Diaz, Joan Ramon Ivern, Josep Joan Pellejà, Edgar Solé, Carles Guasch, Jordi Inglés-Bero- , …. i d’altres components nous, joves que entenen, aquesta és una bona manera de presentar-los i agafar compromís amb el grup.