27/02/2013 | Sense categoria

El Cicle de Joves Intèrprets clou aquest cap de setmana amb dos concerts

Aquest cap de setmana finalitza la 21a edició del Cicle de Joves Intèrprets amb dos concerts: el primer tindrà lloc el divendres 1 de març a les 21 h a l’església parroquial del Vendrell i el segon el proper diumenge 3 de març a les 12 h a l’Auditori Pau Casals.

L’organista nascut a Martorell Eduard Vila i Perarnau oferirà el primer dels concerts: un concert d’orgue que porta per títol Organus pro missa i que consta d’obres de J. S. Bach, N. de Grigny i F. Couperin entre d’altres. Aquest jove organista començà els seus estudis musicals als 10 anys i, des de llavors, no ha deixat d’estudiar piano. Ha obtingut diversos premis, ha fundat i dirigit l’Escolania d’Olesa de Montserrat i ha col·laborat amb grans artistes, com Harry Bicket, Jordi Savall o Mstislav Rostropóvitx. Des del 2009 és el director de la Coral Sant Esteve (de Sant Esteve Sesrovires) i, des del 2010, també de la Coral Montau (de Begues). A més, és director adjunt de la Polifònica de Vilafranca del Penedès.

El segon i darrer concert del Cicle de Joves Intèrprets comptarà amb l’actuació dels alumnes seleccionats de la IV Mostra d’Intèrprets de l’Escola Municipal de Música Pau Casals (EMMPAC) del Vendrell. Seran dalt de l’escenari les diferents categories de la Mostra, tant en formacions de solistes com de grups de cambra o d’orquestra.

Els solistes seran Cristina Sanahuja, al violí, que interpretarà el Concertino en re major de J. Faus; Sara Soler, a la flauta, que interpretarà la peça tradicional Cançó de Portugal, i Gemma Vigo, també a la flauta, que tocarà Tema amb variacions, de C. H. Joubert. Hi haurà tres instruments més representats en la part dels solistes: la guitarra, de la mà de Marina Forcada, Olga Pons, Albert Ferrando i Adrián Galindo, que ens interpretaran, respectivament, Recuerdos de mi pago, de J. Buscaglia; Divertimento, de B. Calatayud; Lágrima, de F. Tàrrega; La gatica i El Marabino, de A. Lauro,i Preludi BWV 1007, de J. S. Bach. També es podrà escoltar el piano, que sonarà de les mans de Judith Barros amb la música d’E. Grieg i el seu Nocturn op. 54 n. 4. Finalment, es podrà sentir el clarinet de Gerard Romero, que oferirà els Three intermezzi, de C. V. Stanford.
Els grups de cambra, formats per la majoria dels solistes citats abans, faran tres formacions ben diferents: flauta i guitarra, que tocaran Petit air doux, de H. Sauguet; un trio de guitarres, que faran sonar l’Allegretto del rondo op. 17, de M. Giuliani, i el duet de guitarra i clarinet, que oferirà el quart moviment de la Sonata Kafka, de J. Freidlin.
L’Orquestra de l’EMMPAC, amb Xavier Pagès a la direcció, clourà el concert amb dues peces força conegudes: Dansa àrab, de l’obra Peer Gynt, d’E. Grieg, i el Can-can, de J. Offenbach.

Pera més informació i compra d’entrades per als louis vuitton outlet concerts del Ciclede Joves Intèrprets, consulteu el nostre espai web www.auditoripaucasals.cat.