24/07/2013 | Sense categoria

El Cor Jove Nacional de Catalunya al 33è Festival Internacional de Música Pau Casals

El dimarts 30 de juliol, a les 22 h, a l’Auditori Pau Casals del Vendrell, el Cor Jove Nacional de Catalunya oferirà un concert de música coral en el marc del 33è Festival Internacional de Música Pau Casals.

El Cor Jove Nacional de Catalunya (CJNC) ha nascut aquest any 2013 amb voluntat de dotar el país d’una eina necessària per a la seva normalització coral. El CJNC té un doble objectiu: d’una banda, oferir als joves estudiants de cant i cantaires de cors l’oportunitat de treballar al més alt nivell amb els millors directors d’aquí i d’arreu, en el marc d’un projecte altament pedagògic; i per una altra banda, dotar el país d’un referent que ajudi a prestigiar la pràctica coral, tant entre els joves com entre els grans, que sigui inspirador per a les nombroses corals del país i que contribueixi a posicionar el cant coral com una manifestació artística de primer ordre.

La nova formació de caràcter nacional i d’irrenunciable excel·lència musical està composta per 32 cantaires d’entre 18 i 28 anys de tot el territori català que han estat seleccionats després d’un procés d’audicions. Després d’una intensa setmana d’assajos a Vic, el CJNC presenta un repertori únic. El concert consta de dues parts: la primera part amb música bàltica, sota la direcció del compositor i director lituà Vytautas Miskinis; i a la segona part interpretarà Ressons de l’Al-Andalus, una selecció de cançons tradicionals catalanes amb influència àrab i harmonitzades pels compositors Feliu Gasull, Xavier Puig i Josep Lluís Guzmán-Antich, amb acompanyament instrumental. Aquesta segona part serà dirigida pel director cerverí Xavier Puig.

El CJNC és una iniciativa del Moviment Coral Català (Confederació Coral Catalana) i de Corals Joves de Catalunya, amb la col•laboració de l’Associació Catalana de Professors de Cant, l’ESMUC, el Conservatori Superior del Liceu i la Setmana Cantant de Vic, i té el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.