30/07/2013 | Sense categoria

El cor Lieder Càmera porta a l’Auditori un repertori de música popular

El cant coral té una presència important en el 33è Festival Internacional de Música Pau Casals (FIMPC). Si la setmana començava amb el concert del Cor Jove Nacional de Catalunya, aquest proper dissabte 3 d’agost, a les 22 h, actuarà a l’Auditori Pau Casals el Cor de Cambra Lieder Càmera, un dels més interessants de Catalunya. El programa que presentarà dins del 33è FIMPC porta per títol genèric "De l’espart al vellut: La música popular portada a les sales de concert". Així doncs, la música que s’escoltarà en aquest concert té a veure amb tot això: parteix de la tradició, del poble, del batec del cor i, en mans de la tècnica, el bon gust i la inspiració, esdevé una obra d’art tan elevada i màgica com ja ho era aquella que la va originar.

Lieder Càmera va ser fundat a Sabadell l’any 1990 amb l’objectiu de promoure la música coral catalana i internacional. Ha assolit un nivell interpretatiu alt, i ha adquirit un coneixement extens i profund de les tècniques del cant coral, fent un esment especial en l’equilibri i l’empastament sonors, la unitat en l’articulació i el fraseig i la precisió en l’afinació.

En Xavier Pastrana i l’Oriol Castanyer en són, respectivament, el director i el sotsdirector. Lieder Càmera ha col·laborat amb orquestres estatals i internacionals, com ara l’Orquestra Barroca Catalana, la Capella Reial de Catalunya, l’OBC, l’OSV, l’Orquestra Nacional d’Andorra, la Orquesta Barroca de Sevilla, The Sixteen i Drottningholm Baroque Ensemble, entre d’altres.
Durant anys ha estat el cor del Festival Internacional Castell de Peralada, i ha participat en diverses de les seves produccions. En el marc del mateix festival ha participat en l’espectacle musical La pantera imperial de Carles Santos, producció que també els va portar a Edimburg, París, La Haia, Lió i a diferents ciutats de l’Estat Espanyol amb un gran èxit de públic i de crítica. L’any 2010 es va tornar a representar a la temporada del Teatre Lliure de Barcelona.
Durant la temporada 2010-2011 del Teatre Nacional de Catalunya, Lieder Càmera forma part de l’equip artístic de l’espectacle Joan Maragall, la llei d’amor, un recorregut per l’obra literària del gran poeta català dirigit per Joan Ollé.
Lieder Càmera ha enregistrat cinc discs compactes propis, dos amb cançons populars i tradicionals catalanes i un altre amb poemes de Miquel Desclot musicats per Josep Vila i Casañas.
Durant l’any 2010, amb motiu del 20è aniversari del cor, Lieder Càmera va produir el projecte CançóNova, que inclou l’enregistrament d’un CD amb una selecció de cançons representatives de la Nova Cançó harmonitzades pels músics de més prestigi del nostre país. Des de la temporada 2012-2013 el Lieder Càmera és el cor adscrit de l’Auditori i l’Orquestra Simfònica de Barcelona.