23/10/2013 | Sense categoria

El Vendrell acull una de les jornades sobre la Comercialització del turisme rural comunitari d’Amèrica Llatina

El dilluns 28 d’octubre de 2013 la Casa nadiua de Pau Casals acollirà la primera part de la jornada turística sobre la Comercialització del turisme rural comunitari d’Amèrica Llatina, amb la participació d’operadors de turisme comunitari d’Argentina, Xile, Equador, Bolívia, Brasil, Costa Rica, Nicaragua i El Salvador. L’interès per visitar el Vendrell es basa en el fet d’obtenir informació de primera mà sobre la gestió turística local del Vendrell amb el canvi d’impressions amb els responsables municipals des d’una vessant política i tècnica, a més de comentar i ampliar les diverses experiències que es desenvolupen a la vila, com és el servei del bus turístic o les certificacions ISO 14001 i 9001 de les platges.

Aquesta dotzena de professionals d’Amèrica Llatina visitaran, a la segona part de la jornada, per tal de conèixer la gestió d’indrets relacionats amb el mestre Pau Casals, la Casa nadiua, la Vi·la Casals, els Cellers Avgvstvs Forvm i les platges de Coma-ruga, Sant Salvador i el Francàs.
La sessió està organitzada per l’associació catalana especialitzada en investigació i comunicació per al desenvolupament ALBA SUD, la qual també té presència i col·laboradors en diversos països llatinoamericans (Nicaragua, El Salvador, Costa Rica, Equador i Mèxic), on està treballant en les àrees rurals, especialment en l’àmbit del desenvolupament del turisme comunitari. S’entén per turisme comunitari l’alternativa per a la diversificació de les economies d’algunes comunitats i pobles indígenes als països menys desenvolupats, on a la producció i comercialització agropecuària s’afegeixen els serveis turístics.

Ernest Cañada, coordinador de l’entitat i d’aquesta jornada, el qual desenvolupa les tasques professionals entre Managua i Barcelona, destaca que la investigació i comunicació són enteses a ALBA SUD com a eines al servei de propostes del canvi social a favor de societats per l’assoliment de majors nivells d’equitat i benestar social. També pretén millorar les estratègies de comunicació social i aprenentatge compartit al voltant processos de canvi social en el terreny del desenvolupament.