27/05/2013 | Sense categoria

El Vendrell celebra la 71a Festa de la Bicicleta

El darrer diumenge de maig, unes 1.400 persones van pedalejar amb motiu de la 71a edició de la Festa de la Bicicleta del Vendrell. Dissabte a la nit 110 ciclistes van participar en la 6a Pedalada nocturna pel terme municipal, organitzada com a acte previ a la festa grossa. El mateix dissabte, la Rambla també va acollir la mostra "Tot sobre rodes", en la qual es va celebrar el Campionat de Catalunya de Bike Trial i diverses exhibicions esportives.

Un any més, la Festa de la Bicicleta va tornar a reflectir la solidaritat dels vendrellencs i les vendrellenques que van comprar les butlletes solidàries. En aquesta ocasió, els diners recaptats, uns 400 euros, es van destinar a l’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer i Altres Demències del Vendrell i Comarca (AFAVC).

El mateix diumenge al matí va tenir lloc la "1a Marxa Cicloturista El Vendrell Costa Daurada", organitzada per la Penya Ciclista del Baix Penedès i que va comptar amb la participació de 166 ciclistes. I el passat divendres al vespre, al Centre cívic L’Estació, va tenir lloc l’acte de signatura de la donació a l’Ajuntament del Vendrell de la documentació de la Comissió Jan Fusté i la projecció del documental La festa de la bicicleta des dels seus orígens, audiovisual elaborat per Televisió el Vendrell i l’Arxiu Històric Comarcal del Baix Penedès.

Els guanyadors de la Festa de la Bicicleta d’enguany van ser:
– Grup més nombrós: escola Àngels Garriga del Vendrell, amb 270 participants
– Grup més original: Els Cavallets
– Bicicleta més original: Les Girafes
– Millor carrossa d’entitats: un cotxe històric d’Els Pastorets del Vendrell
– Millor carrossa d’escoles: primer premi per a l’escola Àngels Garriga del Vendrell, amb el vaixell pirata "Els bucaners de Cal Garriga", i segon premi per a l’escola Sagrat Cor del Vendrell, amb una carrossa que representava una diada castellera.

L’entrega de premis va anar a càrrec de Martí Carnicer, alcalde del Vendrell; Benet Jané, primer tinent d’alcalde; Eva Moreno, regidora de Ciutadania; Sergi Teruel, regidor d’Esports, i la cantant Lucrecia. L’artista cubana va ser una convidada sorpresa que va animar a cantar i a ballar totes les persones que estaven a la Rambla per gaudir de la Festa de la Bicicleta.