10/09/2016 | Sense categoria

El Vendrell participa al 47è Congrés de l’Acadèmia Internacional de la Ceràmica a partir del proper dilluns

El proper dilluns 12 de setembre, a les 16 h, s’inaugura l’exposició de la Biennal de Ceràmica del Vendrell (2001-2015) al Centre Cultural La Farinera del Clot, a Barcelona, emmarcada en el 47è Congrés de l’Acadèmia Internacional de la Ceràmica (AIC) que té lloc la setmana vinent a la capital catalana.

El Vendrell hi serà present amb l’exposició de les 24 obres guanyadores de les biennals de ceràmica que s’han fet des del 2001 i que formen part del Fons d’Art Municipal.

El fet que el Vendrell hagi estat escollit per participar amb una exposició en aquest Congrés es deu a la valoració que ha fet el Comitè Organitzador a l’important treball que es fa des de la Biennal de Ceràmica en la promoció d’aquest art i a la gran qualitat dels artistes i de les obres que s’hi presenten.

El Congrés de l’AIC és un espai de trobada, d’estudi i de debat, on es reuniran al voltant de tres-cents acadèmics de tot el món, que es complementa amb diverses visites al patrimoni ceràmic de Barcelona i de Catalunya, a part de diversos actes culturals i lúdics coincidint amb la celebració de l’Assemblea General de l’Acadèmia.

El 47è Congrés de l’AIC de Barcelona està organitzat per l’Associació de Ceramistes de Catalunya juntament amb l’Acadèmia, l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya, i hi col·laboren altres institucions públiques, museus, associacions, galeries d’art i empreses, ja que es tracta d’un important esdeveniment d’abast mundial a l’entorn de la ceràmica.