3/09/2016 | Sense categoria

El Vendrell registra una bona ocupació turística

La regidora de Turisme, Eva M. Serramià, ha fet un balanç positiu sobre l’ocupació turística d’aquest estiu al municipi.

Pel que fa a les segones residències, s’ha mantingut la punta de població de 140.000 habitants en les setmanes de màxima ocupació. I en establiments turístics, s’ha millorat entre un i dos punts, sobretot el mes d’agost, arribant a un 93% als hotels i a una plena ocupació en els apartaments.

Eva M. Serramià ha explicat que aquestes bones dades es poden explicar per diferents factors: per un cert repunt econòmic que permet a més famílies poder fer una petita escapada; per la inestabilitat política en països de la conca mediterrània que són competència com a destinació turística, i per la proposta continuada d’activitats culturals, festives, gastronòmiques, esportives, entre d’altres, que aporten qualitat a la nostra oferta turística de caire familiar.

Respecte a la procedència dels turistes, majoritàriament són de la resta Catalunya i de l’estat espanyol. Els segueixen els francesos, que es mantenen i, a més, aquest any han incrementat la seva presència. També hi ha afluència d’holandesos, belgues, alemanys i anglesos. El turisme rus ha seguit la mateixa tendència que l’any passat amb molt poca presència.

La regidora de Turisme ha tornat a posar de relleu que es continua treballant per desestacionalitzar l’activitat turística del Vendrell amb una oferta de nous productes per visitar el nucli i les platges tot l’any, “ja que el clima privilegiat que tenim ens ho permet”.