27/02/2013 | Sense categoria

El Vendrell "segueix fent camí" el Dia Internacional de les Dones

El divendres 8 de març, Dia Internacional de les Dones, arriba novament ple d’activitats al Vendrell. En aquesta ocasió, des de l’organització s’ha apostat pel lema "Seguim fent camí: dones que deixen empremta", per enllaçar amb la celebració de l’any anterior batejada "Fent camí: un passeig literari pel Vendrell".

En aquesta ocasió, es duran a terme dos actes principals: d’una banda, es farà un recorregut per la vila amb aturada en llocs significatius, el qual se centrarà en quatre dones que han deixat la seva empremta al Vendrell per diferents motius. D’altra banda, es farà una representació teatral al Teatre Municipal Àngel Guimerà (TÀG).

Així doncs, el dia 8 de març a les 19 h s’obrirà la celebració amb l’itinerari, que té com a punt de partida la plaça de la Sardana, davant del Monument a la Sardana, de Roser Oter. La primera dona protagonista de l’acte serà Anna Serra. Anna Serra va ser una persona molt implicada en el teixit associatiu del Vendrell, la qual va impulsar i col·laborar en tot tipus de projectes. A continuació, el recorregut durà els participants a la Casa nadiua de Pau Casals, on es tractarà la figura històrica de Pilar Defilló, mare de Pau Casals. De la Casa nadiua s’arribarà fins a la placeta del carrer Major, on es parlarà de Teresina Martorell, mestra vendrellenca. El circuit finalitzarà a la Fundació Apel·les Fenosa, on es parlarà de Nicole Fenosa, musa i artista vinculada estretament al Vendrell. Un cop finalitzat l’acte es farà, en aquest últim espai, la lectura de la declaració institucional.

El segon acte d’aquesta jornada reivindicativa tindrà lloc a partir de les 22 h al TÀG. S’hi representarà l’obra L’assemblea de les dones, de l’autor grec Aristòfanes. És una comèdia adaptada i dirigida per Sílvia Basseda, i representada per integrants de l’Associació d’Arts i Cultura de Coma-ruga. El preu per assistir-hi serà de 3 euros. Les entrades de l’espectacle (sessió sense numerar) es poden adquirir a les associacions de dones del Vendrell i a les taquilles del teatre una hora abans de començar l’obra. Les places són limitades segons l’aforament.

Eva Moreno, regidora de Ciutadania, fa una crida a la participació en actes tan assenyalats com els del dia 8 de març. En aquest sentit, manifesta que "la nostra voluntat és que el Dia Internacional de les Dones sigui una festa participativa, però també reivindicativa, que serveixi per fer justícia amb l’esforç, el treball i la grandesa de les dones al llarg de la història i, en aquest cas, el paper destacat d’aquestes quatre dones que han deixat una important empremta a la nostra vila".

Des de la Regidoria de Ciutadania es vol fer un agraïment especial a tots els grups de dones del Vendrell i a l’Associació d’Arts i Cultura de Coma-ruga, per participar tan activament en l’organització d’aquesta activitat.