3/08/2016 | Sense categoria

El violoncel de Jean–Guihen Queyras, protagonista exclusiu del concert d’aquest dijous al FIMPC

El violoncel·lista Jean-Guihen Queyras serà, tot sol, l’encarregat d’enguany de fer sentir la veu de l’instrument protagonista del Festival Internacional de música Pau Casals, aquest dijous 4 d’agost, a les 20:30h, a la magnífica sala de l’Auditori Pau Casals.

Pau Casals va ser dels primers violoncel·listes moderns en acceptar el repte de pujar sol dalt d’un escenari a defensar les poques obres que els compositors havien dedicat al cel·lo. Va començar a fer-ho cap a l’any 1925 i, aviat, el repertori va créixer de forma exponencial.

És per aquesta raó, que any rere any, el Festival Internacional de Música Pau Casals proposa aquest mateix repte a d’altres artistes per a poder sentir la música composada per aquest instrument.

En l’edició d’enguany, Jean-Guihen Queyras, qui gaudeix d’una envejable reputació com a músic d’excepcional versatilitat i integritat en solitari, defensarà, amb seu inestimable violoncel Gioffredo Cappa de 1696, la primera de les sis Suites de J.S.Bach.

La segona obra que interpretarà serà la Suite per a violoncel sol nº1 de B.Britten, escrita pel compositor per altre gran violoncel·lista M. Rostropovich. Arrodonirà la seva actuació amb la Sonata per a violoncel sol de Z. Kodaly.