2/06/2016 | Sense categoria

Els Nens del Vendrell organitzen una donació de sang aquest dissabte 4 de juny al local de la colla

Els Nens del Vendrell organitzen aquest cap de setmana un conjunt d’actes per commemorar el 90è aniversari de la colla. Més enllà de les activitats castelleres, els Nens han previst també un acte solidari: una donació de sang, que es farà dissabte 4 de juny, de 10 a 14h, al local social de l’Avinguda Riera Bisbal, 22.

La proposta de la colla va arribar a l’Associació de Donants de Sang del Baix Penedès, que la va rebre amb molta satisfacció, ja que la donació de sang baixa aproximadament un 30% al llarg de l’estiu i, en canvi, durant el període estival es mantenen per igual les necessitats als hospitals.

El regidor de Salut, Ferran Trillas, i el president de l’Associació de Donants de Sang, Josep Maria Bargalló, han agraït la solidaritat dels Nens del Vendrell a l’hora de promoure aquesta jornada de donació de sang. De la seva banda, Frederic Porta, des de la colla castellera, ha explicat que l’entitat es caracteritza per compaginar la seva activitat castellera amb una activa tasca d’implicació social.

Durant la presentació de la jornada de donació, la doctora Virginia Callao, Coordinadora del Banc de Sang i Teixits de Tarragona, ha recordat que necessitat de sang és constant i, per tant, també ho han de ser les nostres donacions. Callao ha afegit que "cada dia, tots els hospitals i clíniques de Catalunya necessiten sang o components sanguinis per atendre els seus malalts, ja que la majoria d’intervencions quirúrgiques i molts dels tractaments mèdics requereixen transfusions".

L’alcalde del Vendrell, Martí Carnicer, s’ha afegit a la crida a la població del Vendrell per tal que vagi a donar sang aquest dissabte al matí al local dels Nens del Vendrell, tenint en compte que la sang i els seus components tenen un vida limitada i que, per altra banda, l’ús de sang és diari.