22/03/2014 | Sense categoria

Es posa en funcionament el bus exprés

Avui al matí, des de l’Estació d’Autobusos del Vendrell, ja ha sortit el primer bus exprés en direcció a Tarragona. Es tracta de la primera línia de bus exprés de les comarques de Tarragona, un servei de transport públic que connecta la capital de la demarcació amb la capital del Baix Penedès en només 40 minuts de viatge (una reducció de quinze minuts respecte al servei que fa més parades).

El bus exprés té dues parades al Vendrell, a l’Estació d’Autobusos i al Monument dels Castellers, i abans d’arribar a Tarragona només fa una parada a Torredembarra. Suposa la incorporació de catorze noves expedicions (set d’anada i set de tornada), amb una freqüència cada dues hores i amb connexió intermodal amb altres mitjans de transport. Els busos tenen una imatge diferenciada, incorporen connexió Wi-Fi i hi haurà premsa en paper gratuïta. A més, el servei incorpora l’ús de les noves tecnologies, com és el fet que a través d’Internet es podrà saber on és el bus en cada moment.

Segons Josep Sivill, d’Autocars Penedès, "la finalitat d’aquest nou servei és intentar que se sumi més gent a l’ús del transport públic". En aquest sentit, cal tenir en compte que durant el 2013, en la línia d’autocars entre el Vendrell i Tarragona, hi va haver 600.000 usuaris i es preveu que aquesta xifra pugui augmentar un 15% aquest 2014. Les tarifes són les mateixes que les del servei ordinari. Des de l’empresa operadora també es comenta que els horaris podran variar segons les necessitats que expressin els usuaris.

El delegat del Govern, Quim Nin, acompanyat pel director de Territori i Sostenibilitat a Tarragona, Cèsar Puig, va estar ahir al Vendrell i va destacar que "avui és una data històrica en matèria de mobilitat al Baix Penedès per la posada en funcionament del bus exprés i del servei de tren de rodalies entre l’Arboç i Cambrils".

L’alcalde del Vendrell, Martí Carnicer, també va posar de relleu que "aquesta millora important en la connexió entre el Vendrell i Tarragona amb servei de transport públic dóna resposta a una demanda feta pels usuaris, fet que suposa una mobilitat intercomarcal més àgil, que se sumarà a la feina que s’està fent en el Pla de Mobilitat per millorar els desplaçaments de les persones dins del municipi". A l’acte de presentació del bus exprés a l’Estació d’Autobusos del Vendrell també hi va ser present la regidora de Mobilitat i Transport, Elisabet Rodríguez.

I a aquest nou bus exprés s’hi afegeix la posada en funcionament ahir del servei de tren de rodalies del Camp de Tarragona que complementa el ventall de possibilitats de poder-se desplaçar en transport públic pel nostre territori.