23/06/2021 | Sense categoria

Es presenta el servei de socorrisme de les platges i un protocol de rescat que coordina diferents efectius i serveis

El Vendrell, 22 de juny de 2021

Avui s’ha presentat el servei de socorrisme de les platges del Vendrell (Coma-ruga, Sant Salvador i el Francàs), que anirà a càrrec de l’empresa Rescatadores des del 23 de juny fins a l’11 de setembre, de 10 del matí a 6 de la tarda.
El servei de socorrisme aquàtic compta amb un total de 24 persones, una ambulància, un quad, una moto d’aigua, una embarcació i un servei de préstec de cadires amfíbies per a persones amb mobilitat reduïda.

D’altra banda, també s’ha presentat el protocol de comunicació en pre-alerta de rescat aquàtic marí, amb el qual s’ha creat un canal ràpid de comunicació i de coordinació de diferents efectius i serveis que poden actuar en situacions crítiques.

Amb aquest protocol s’ofereix més seguretat als usuaris de les platges perquè es comparteixen els recursos disponibles amb més eficiència segons el moment, la situació i l’escenari de l’alerta:
-en temporada sense servei de socorrisme aquàtic, l’alerta es comunica a la Regidoria de Platges, Protecció Civil, Policia Municipal, Mossos d’Esquadra, Club Nàutic de Coma-ruga i Bombers.
-en temporada amb servei de socorrisme aquàtic, dins de l’horari de 10 h a 18 h actua el servei de socorrisme aquàtic. Fora d’aquest horari es comunica l’alerta als altres efectius i serveis del protocol.

Davant d’una situació d’emergència cal trucar al 112.