7/03/2018 | Sense categoria

Es presenta “Sol, Solet” al TNC, que arribarà al TÀG el 28 d’abril

La regidora de Cultura, Eva M. Serramià, va assistir el passat divendres al Teatre Nacional de Catalunya a la presentació de l’espectacle “Sol Solet”, basat en un text poc conegut d’Àngel Guimerà, i que neix com a coproducció del TNC i de Teatres en Xarxa. El muntatge, dirigit per Carlota Subirós, s’estrena aquest proper divendres 9 de març a la Sala Petita del TNC i, a l’abril, girarà per diversos municipis de Catalunya, entre ells, El Vendrell. En concret, al Teatre Àngel Guimerà hi arribarà el dissabte 28 d’abril, a les 20.30h.

“Sol, Solet” és un text d’Àngel Guimerà que, malgrat els ressons infantils que pugui tenir el títol, fa referència a la soledat del protagonista que es veurà immergit en un triangle de passions mal resoltes que farà aflorar les contradiccions irresolubles de l’ànima humana. Un drama versionat i dirigit per la Carlota Subirós i interpretat, entre d’altres, per Mercè Arànega, Laura Aubert i Javier Beltran.

La directora Carlota Subirós torna a acostar-se al teatre d’Àngel Guimerà per capbussar-se aquesta vegada en una de les obres més tèrboles i desconegudes del dramaturg, on la poderosa vitalitat sexual de la seva protagonista dona lloc al naixement d’un dels personatges femenins més fascinants del teatre català. Xavier Albertí, director del TNC, va explicar en la seva presentació que no s’ha trobat cap documentació que parli de la reposició teatral de l’espectacle, des de la seva estrena l’any 1904.

Eva Maria Serramià va assistir a la presentació de l’obra com a representant de Teatres en Xarxa, un grup de teatres de proximitat i objectius de treball cooperatiu que treballen plegats de manera regular des del 2014. Serramià va mostrar la seva satisfacció perquè, un cop més, hagi quedat palès que “Àngel Guimerà no és una figura anacrònica, sinó que tots els seus personatges són d’una vigència excepcional”.

Aquesta és la quarta ocasió que Teatres en Xarxa col·labora amb el TNC en la coproducció i gira d’un espectacle de la temporada. En aquest cas, ho fan amb Sol solet; la temporada passada ho van fer amb La fortuna de Sílvia; i en anteriors edicions amb Maria Rosa d’Àngel Guimerà i Tirant lo Blanc de Joanot Martorell.