10/09/2014 | Sense categoria

Èxit de la Ruta patrimonial “Sal del mar”

Tot al llarg dels mesos de juliol i agost han participat en la ruta patrimonial que organitza el Museu Deu del Vendrell, "Sal del Mar", un total de 256 persones. Aquest centre cultural de referència compta amb la col·laboració del Patronat Municipal de Turisme de l’Ajuntament del Vendrell i també d’empreses privades, com ara Autocars del Penedès, Dolceria Soler i Bodega La Vinya, sense les quals el projecte no seria possible; així doncs, es tracta d’una tasca en equip que té com a finalitat la defensa i l’enriquiment de la identitat territorial.

Les rutes patrimonials permeten la comprensió dels elements patrimonials en el seu context. La creació de rutes i circuits suposa un avenç del tractament i la comprensió integrals dels elements patrimonials i béns culturals. Amb aquestes pràctiques, es canvien les visions passives i aïllades d’aquests elements, transformant-los en recursos patrimonials i aportant també una visió més dinàmica del patrimoni cultural.

En total, han estat deu sessions, de les quals han pogut gaudir 256 participants (85 provenien de Catalunya i 171 de l’Estat espanyol), turistes establerts en hotels de la zona. Majoritàriament eren persones que tenien la segona residència a la nostra població, entre les quals gairebé un 20% eren nens.

En aquestes rutes, el Museu Deu els va oferir la possibilitat de descobrir espais tan emblemàtics com el Portal del Pardo, la plaça de Ramon i Vidales, l’església parroquial del Santíssim Salvador…, tot combinant les explicacions més acurades amb anècdotes divertides, que han fet que aquestes persones passessin una tarda de dijous divertida i enriquidora.

La ruta "Sal del Mar" identifica el Vendrell amb els trets que el singularitzen, posa en valor els recursos turístics, alhora que combina diferents experiències, com ara l’escenari natural, el patrimoni monumental i els intangibles: històries, mites, llegendes i tradicions.