Els alumnes de 2 i 3 anys de les escoles bressol del Vendrell seran els primers de poder participar en la nova proposta didàctica creada per la Casa nadiua de Pau Casals, que servirà perquè els més menuts tinguin una primera presa de contacte amb la figura de Pau Casals i la casa que el va veure néixer. L’equipament ja és visitat regularment per alumnes de primària, però ara la voluntat dels responsables de Cultura és que els infants més petits en puguin començar a gaudir.
L’activitat pedagògica que es proposa té tres parts, i s’iniciarà a l’aula, on prèviament, hauran de treballar el personatge i el conte Pau Casals i la carbasseta que, de manera molt entenedora, explica la relació de Pau Casals amb el que ha estat considerat el seu primer instrument de corda i que va ser construït pel seu pare i per Peret, el Barber, cap a l’any 1885.
Concretament, l’activitat per fer al Museu consisteix en la visita a la Casa nadiua de Pau Casals: una vegada hagin arribat a la casa, els nens i nenes se situaran a la planta baixa, on s’explicarà el conte de Pau Casals i la Carbasseta. Pensant a cridar el màxim la seva atenció, s’han preparat unes il·lustracions més grans, que completaran l’explicació del conte, així com una peça de fang (una carbasseta), que podran tocar, identificar o observar amb el propòsit d’estimular els sentits.
Així mateix, i entenent que la música afavoreix el desenvolupament de la memòria, la concentració l’atenció, la imaginació, l’observació i la creació, durant la visita a les diferents habitacions de la casa, els alumnes podran sentir El cant dels ocells.
Per acabar, cada alumne farà una carbasseta de ceràmica, amb un fang de modelatge molt senzill, que s’enduran a l’escola per poder pintar.
Aquesta nova proposta didàctica s’incorpora al conjunt d’activitats que s’impulsen des de la Regidoria de Cultura per promocionar els museus vendrellencs. En paraules del regidor de Cultura, Albert Solé, "el Vendrell té un patrimoni excepcional pel que fa a museus, i cal seguir promocionant-lo i posant-lo en valor". En aquest sentit, Solé ha avançat que s’està treballant juntament amb els ajuntaments de Vilanova i Vilafranca per aconseguir una rotació d’alumnes de les escoles dels tres municipis penedesencs perquè puguin anar visitant els museus de cada localitat.