23/07/2013 | Sense categoria

La platja de Sant Salvador recorda l’artista Antoni Ollé Pinell

L’Ajuntament del Vendrell i l’Arxiu Comarcal del Baix Penedès han organitzat una conferència i una exposició fotogràfica dedicades a la figura d’Antoni Ollé Pinell (Barcelona, 1897-1981), amb el suport del Consell Comarcal del Baix Penedès, el Restaurant Casinet i l’Associació de Veïns del barri marítim de Sant Salvador.

Antoni Ollé Pinell va destacar per la seva activitat com a xilògraf, per bé que va practicar altres tècniques de gravat i també es va dedicar a la pintura a l’oli i a la fotografia. La seva vinculació amb el Vendrell prové de les seves estades estivals a la casa que la família Ollé-Sanromà tenia a la platja de Sant Salvador. Des de l’any 2010, la documentació personal de l’artista es troba dipositada a l’Arxiu Comarcal del Baix Penedès, gràcies a la donació que Natàlia Elies Tremoleda va fer a l’Ajuntament del Vendrell.

El dijous 1 d’agost a les 7 de la tarda tindrà lloc, al Restaurant Casinet de la platja de Sant Salvador, la conferència "Antoni Ollé Pinell: pintor, gravador i fotògraf" a càrrec d’Esther Alsina, investigadora del Departament d’Història de l’Art de la Universitat de Barcelona. Tot seguit, s’inaugurarà la "Mostra fotogràfica de l’obra d’Antoni Ollé Pinell", elaborada per l’Arxiu Comarcal del Baix Penedès amb la col·laboració de l’Ajuntament del Vendrell i del Consell Comarcal del Baix Penedès. L’objectiu de la mostra és donar a conèixer la figura d’Antoni Ollé a través d’una sèrie de fotografies que il·lustren el seu treball en totes les seves vessants artístiques, recordant especialment les imatges i els dibuixos que l’artista va fer de la platja de Sant Salvador. La mostra es podrà visitar fins al 15 de setembre.