4/10/2016 | Sense categoria

La Sala Portal del Pardo acull l’obra dels guanyadors de la VIII Biennal de Ceràmica

El passat divendres 30 de setembre, a les 18.30 h, a la Sala Portal del Pardo, va tenir lloc la inauguració l’exposició dels guanyadors de la VIII Biennal de Ceràmica, que van ser:

1r premi, a l’obra Nirvana núm. 2 de Xi Liu, de Shanghai (Xina)

2n premi, a l’obra Concrecions de Thérèse Lebrun, de Grez Doiceau (Bèlgica)

3r premi, a l’obra Sense títol de Juan Orti García, de Torrent (València)

Les obres dels tres guanyadors estaran exposades a la Sala Portal del Pardo fins al 30 d’octubre.

L’exposició va acompanyada per un catàleg que inclou il·lustracions i l’anàlisi de les tres obres. Aquest catàleg ha estat editat des de la Regidoria de Cultura en català, castellà i anglès, i es pot adquirir a la mateixa sala d’exposicions del Portal del Pardo.

Els guanyadors de la VIII Biennal de Ceràmica van oferir un taller

De forma paral·lela, aquest passat cap de setmana s’han ofert uns tallers de ceràmica a l’Escola Municipal d’Art Apel·les Fenosa a càrrec dels darrers tres guanyadors de la Biennal de Ceràmica sota el títol “3×3 Ceràmics. 3 ceramistes, 3 tallers.

La xinesa Xi Liu va exposar la seva obra, va parlar sobre la història i el disseny de Blanc i Blau a la Xina. També va fer una demostració del seu estil pintant i interactuant amb el públic.

La belga Thérèse Lebrun està especialitzada en el treball de paper-porcellana. Durant aquest taller, va ensenyar com preparar la pasta de paper-porcellana i va parlar de les diferents propietats tècniques que la presència de paper aporta a l’argila. Thérèse ho va posar en paral·lel amb la seva experiència i amb demostracions de les diverses etapes de la seva obra.

Les escultures del valencià Juan Ortí posseeixen trets arquitectònics en què predomina la figura cilíndrica. El ceramista va explicar el torn escultòric i les tècniques que utilitza. El taller es va acabar amb una demostració.