12/03/2020 | Sense categoria

L’Ajuntament del Vendrell activa un paquet de mesures per prevenir el contagi del COVID-19

Atenent les recomanacions rebudes per la Generalitat de Catalunya per evitar al màxim les aglomeracions i promoure la prevenció de contagis del coronavirus (COVID-19), avui al matí s’ha reunit a l’Ajuntament del Vendrell el comité de seguiment de l’evolució del COVID-19 al municipi.
Després d‘avaluar la situació i seguint les directrius del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, aquest comité ha activat el següent paquet de mesures:

Gent Gran
Es tanquen els 3 esplais de la gent gran (els dos del Vendrell i el de Coma-ruga) i es limiten les visites a la Residència d’avis La Muntanyeta.
Es tanca el Centre de Dia.

Serveis Socials
Es limiten les atencions a les que només siguin necessàries i es reforça l’atenció per telèfon i per vies telemàtiques.
Es tanca el Centre Obert (Edifici de Fàtima).

Educació / Joventut
Se suspenen les activitats extraescolars de La Ballaruga, excepte les acollides mentre les escoles es mantinguin obertes . Es tanquen l’Aula de Ceràmica i el Casal Jove.
A l’Escola Municipal de Música Pau Casals s’anul·len els tallers i les activitats extres, però es mantenen les classes ordinàries, reforçant mesures de prevenció, a l’espera de la decisió de tancament d’escoles per part de la Generalitat.
Es manté el transport escolar mentre les escoles es mantinguin obertes.

Centres cívics
S’anul·len les activitats i es tanquen les sales d’actes i de reunions.

Cultura
Es tanquen el Teatre Municipal Àngel Guimerà, l’Auditori Pau Casals, l’Auditori del Tívoli i els museus municipals.
La Biblioteca Pública Terra Baixa restringeix la seva activitat al servei de préstec.

Esports
Les instal·lacions esportives es mantenen obertes amb recomanacions de no utilizar els vestidors ni les dutxes.
Respecte a les activitats aqüàtiques (natació):
-es mantenen els cursets infantils, tant en horari escolar com en l’extraescolar.
-s’anul·len els cursets de la gent gran.

Edificis i espais municipals
Es limiten les visites i les atencions de tràmits per evitar aglomeracions i cues en espais interiors dels edificis municipals.
Es recomana l’ús de les vies telemàtiques.
Es tanca l’Àrea recreativa del Tomoví.

Mercats i fires
S’anul·len els mercats setmanals del Vendrell (divendres), excepte les parades d’alimentació de les places del Mercat i de Francesc Macià, i el de Coma-ruga (dissabte) en la seva totalitat.
S’anul·la el mercat de brocanters de la Rambla (segon dissabte de mes).

S’aconsella a la ciutadania i al teixit social i empresarial del municipi que se segueixin les indicacions i les recomanacions del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.
Aquestes mesures preventives s’allargaran durant un període de 15 dies. La informació s’anirà actualitzant en funció de l’evolució i de la nova informació que es vagi disposant i de les noves directrius dels òrgans competents.
Al costat d’aquestes mesures preventives, l’Ajuntament del Vendrell vol transmetre a la ciutadania un missatge de tranquil·litat i de confiança, i es demana que se segueixi la informació dels canals oficials i que no es difonguin informacions falses o no contrastades.
Es recorda que davant de qualsevol sospita de contagi es recomana trucar al telèfon 061 i es pot seguir la informació actualitzada al web del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

Cas de contagi al Vendrell
L’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, ha informat que ahir el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya va confirmar un positiu per contagi de COVID-19 a una veïna del municipi, que presenta simptomatologia lleu i està sen atesa al seu domicili. El seu entorn més immediat està sota control mèdic i fins al moment no presenten símptomes. L’alcalde ha desitjat un ràpida recuperació a la veïna.
Martínez també ha comunicat que hi ha un cas de dues persones estrangeres que estaven de pas al municipi i que estan ingressades a l’Hospital del Vendrell, on se’ls estan fent les proves pertinents.
L’alcalde del Vendrell ha manifestat la plena confiança amb el sistema sanitari del país i ha reiterat la màxima col·laboració de l’Ajuntament amb el Departament de Salut de la Generalitat i la Xarxa sanitària i social Santa Tecla.