3/10/2019 | Sense categoria

Les platges del Vendrell superen un any més les auditories dels certificats de qualitat i ambiental ISO 9001 i ISO 14001

Els passats 12 i 14 d’agost les platges de Coma-ruga, Sant Salvador i el Francàs van rebre la visita dels auditors de l’empresa certificadora per fer les auditories corresponents a la renovació dels certificats de la ISO 14001:2015 de gestió mediambiental i la renovació del certificat de la ISO 9001:2015 de gestió de la qualitat.

L’Ajuntament del Vendrell celebra la revalidació d’aquestes certificacions internacionals sobre la qualitat del seu entorn marítim, la qual avala la gestió que es realitza de platges del municipi. En aquesta línia, la regidora de Platges i Cohesió territorial, Bàrbara Peris, ha destacat que “les nostres platges són un dels actius més importants del nostre municipi. I per això estem compromesos amb la seva conservació i millora”. També ha afegit que “donada la seva condició d’espai públic de salut i d’oci, necessitem el suport de tots els veïns i visitants, que han de col·laborar cívicament per mantenir aquest bon estat de conservació."

Cal recordar que l’Ajuntament del Vendrell va implantar la ISO ambiental l’estiu de l’any 2012.

La norma ISO és un sistema de gestió d’àmbit internacional que reconeix la forma de gestionar els serveis i les activitats que es desenvolupen a la zona de bany i a la sorra de les platges, amb l’objectiu de contribuir al desenvolupament sostenible local. Aquesta certificació implica la planificació i implantació d’una política ambiental i de qualitat que inclou un compromís de millora contínua i de prevenció, i també el compromís de complir la legislació i la reglamentació ambiental vigents.

Així doncs, la renovació dels certificats és el resultat de la bona gestió integrada que tenen les platges del municipi i de l’esforç i la participació de totes les regidories implicades en la gestió de les platges, així com per part de les empreses concessionàries que ofereixen serveis a la zona de bany.