13/02/2013 | Sense categoria

L’IEA Oriol Martorell tornarà a ser present al Cicle de Joves Intèrprets de l’Auditori Pau Casals

L’Institut Escola Artístic (IEA) Oriol Martorell, de Barcelona, és un centre pensat perquè els alumnes de primària i secundària puguin estudiar alhora música i l’ensenyament reglat. De moment, és l’única experiència d’aquest tipus que hi ha al país i enguany tornaran a ser presents al Cicle de Joves Intèrprets de l’Auditori Pau Casals del Vendrell.

Part d’aquests alumnes faran un concert el diumenge 17 de febrer, a les 12 del migdia. Professors i alumnes de l’IEA Oriol Martorell han preparat un programa en què intervenen solistes de guitarra, de piano, un octet de violoncels i l’Orquestra Eduard Toldrà.

El concert s’iniciarà amb el recital de l’ensemble de guitarres, que interpretarà Danza paraguaya, de J. Cardoso, i Zyryab, de Paco de Lucía. A continuació, es presentarà el recital dels pianistes Adrià Barazón, Marta Forner i Gerard Sala, que ens oferiran la Sonata núm. 2 en la major op.22, de L. van Beethoven; "Cubana" de l’obra Quatre peces espanyoles, de M. Falla, i Rapsòdia en si menor op.79 núm.1, de J. Brahms, respectivament.

El concert continuarà amb la intervenció de l’octet de violoncels, que interpretaran la Sonata pian e forte, Ch.175, de G. Gabriela, i el primer moviment, "Allegro con brio", de la Simfonia núm. 25 en sol menor, de W. A. Mozart, amb arranjaments d’A. Burford.

Tot plegat acabarà amb la interpretació de l’Orquestra Eduard Toldrà, amb el primer moviment del Quartet en do menor del compositor vilanoví que dóna nom a l’orquestra i, a continuació, el Concert Rondó en re menor Kv 382, de W. A. Mozart, per a piano i orquestra, amb Pau Calero al piano solista.

Aquest concert és una mostra de la possibilitat que els joves puguin estudiar música i batxillerat al mateix temps, sense canviar de centre i lligant les matèries.

Per a més informació i compra d’entrades per als concerts del Cicle de Joves Intèrprets, consulteu el nostre espai web (www.auditoripaucasals.cat).