23/05/2013 | Sense categoria

Martí Carnicer, elegit nou alcalde del Vendrell

Benet Jané (CiU) ha presentat la seva renúncia en compliment del pacte signat a principi de legislatura pels grups del govern

Martí Carnicer (PSC) és des d’aquesta tarda el nou alcalde del Vendrell. Carnicer ha estat escollit alcalde per 16 vots a favor (7 PSC, 6 CiU, 2 PP i 1 JpV) en un ple extraordinari celebrat en una Sala de Plens plena de gom a gom, i que ha comptat amb l’assistència de diverses autoritats com el Delegat del Govern, Quim Nin; el President de la Diputació, Josep Poblet; l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros; a més de diversos ex alcaldes del municipi, ex regidors, alcaldes de la comarca, i representants d’entitats i nombrosos ciutadans.

El cap de llista de Plataforma x Catalunya, August Armengol, també ha presentat candidatura a l’alcaldia, obtenint els vots dels cinc regidors del seu grup.

Prèviament, s’ha celebrat un altre ple extraordinari en què Benet Jané (CiU) ha presentat la seva renúncia al càrrec per donar compliment al pacte de govern signat el 9 de juny del 2011 i que establia un repartiment de l’alcaldia entre les dues forces majoritàries.

Després de les votacions, els diferents grups polítics han fet les seves valoracions dels dos anys de mandat, així com del funcionament del pacte de govern. Per ordre d’intervenció, Jaume Piñol, de JpV, ha explicat que malgrat les diferents ideologies dels quatre grups polítics que formen govern, en aquest temps la seva formació ha pogut seguir el full de ruta fixat. Piñol també ha tingut paraules d’agraïment per a l’acalde sortint, Benet Jané, de qui n’ha valorat el suport i la comprensió rebudes.

En el seu torn, la portaveu del PP, Elisabet Rodríguez, també ha fet una valoració positiva de la gestió dels dos anys de govern i ha reiterat la voluntat que l’esperit de col·laboració dels 4 grups ha de continuar en el futur per millorar la qualitat de vida del Vendrell i els seus ciutadans. Rodríguez també ha fet un agraïment públic al tarannà de consens impulsat per Benet Jané i s’ha posat a disposició del nou alcalde per fer, entre tots, que el Vendrell sigui un municipi de referència des del punt de vista de l’estabilitat econòmica i de la convivència.

El cap de llista de PxC, August Armengol, ha felicitat el nou alcalde i ha ofert la col·laboració del seu grup en els temes que considerin beneficiosos pel municipi i la seva oposició en aquells que considerin perjudicials. Armengol també ha fet un repàs crític a la gestió del govern feta en aquests dos anys i, en aquest sentit, ha denunciat que molts dels objectius fixats en el pacte de govern no s’han dut a terme. Des de PxC s’ha posat èmfasi especial en la crítica a la gestió econòmica del govern.

Benet Jané, en nom de CiU, i com a alcalde sortint, ha destacat que el ple d’avui responia al compliment del pacte signat pels quatre grups polítics ara el govern el 9 de juny de 2011 i ha ressaltat l’esperit de col·laboració i la lleialtat institucional que han demostrat les quatre forces polítiques en aquests dos primers anys de govern. Benet Jané també ha agraït la responsabilitat institucional i la lleialtat demostrada per Martí Carnicer en aquesta primera etapa de mandat i s’ha compromès a seguir treballant pel Vendrell amb aquest mateix tarannà. Benet Jané ha remarcat que el govern ha de continuar unint esforços per arribar a acords que permetin afrontar en millors condicions els dos reptes decisius dels propers anys: millorar la situació econòmica del Vendrell i la convivència.

En la seva intervenció, Kenneth Martínez, en nom del PSC, ha destacat la normalitat democràtica que es posa de manifest en la celebració d’aquest ple i en nom del grup municipal socialista ha agraït a Benet Jané el seu tracte personal i la feina feta en aquests dos anys de legislatura. També ha posat sobre la taula la necessitat que en aquests dos anys restants de mandat es pugui avançar encara més en assolir els dos objectius fixats pels membres del govern: aconseguir la reactivació econòmica de la vila i enfortir la cohesió social. Una cohesió que, segons Martínez, arribarà en la mesura que la situació econòmica millori. El portaveu socialista també ha tingut paraules crítiques pel partit PxC, ja que considera que la seva acció política es basa en inventar-se elements que generen conflicte entre els ciutadans del Vendrell.

Ha tancat la sessió de ple el nou alcalde, Martí Carnicer, amb un parlament en què també ha apostat per la necessitat del Vendrell de tenir un govern fort i cohesionat per afrontar els reptes majúsculs dels propers anys.