15/05/2013 | Sense categoria

Nombrosos actes al Museu Deu per celebrar el Dia Internacional dels Museus

La celebració del Dia Internacional dels Museus comença al Museu Deu el divendres 17 de maig. Aquest dia, a les 20 h, tindrà lloc la inauguració de l’exposició "Orgues en singular", i la presentació del llibre Orgues de les comarques del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre, de Jordi Vergés i Fina Anglès.

El dissabte 18, a part de la tradicional jornada de portes obertes (d’11 h a 14 h i de 17 h a 19 h), els visitants del Museu Deu podran gaudir d’una experiència nova d’interpretació de les obres d’art amb l’ajuda de tecnologies digitals. Aquesta "experiència", existent ja en alguns museus d’Europa, té com a finalitat mostrar com una mateixa obra d’art pot tenir lectures diferents. Per fer-ho, el Museu ha instal•lat connexió Wi-Fi en totes les sales d’exposició on hi ha les obres de referència i disposa de diverses tauletes per a ús exclusiu dels visitants. Amb tot, l’experiència es podrà portar a terme també mitjançant els aparells de telefonia mòbil dels mateixos usuaris, sempre que tinguin lectors de codis QR.

A les 19.30 h serà el torn de la música amb un concert a càrrec de la Jazz Orquestra de l’Institut d’Altafulla. A les 21.30 h el ballet i la dansa contemporània ompliran les sales del museu. L’espectacle de dansa anirà a càrrec de La Factoria, escola de dansa, i les places, per tema d’aforament i seguretat, són limitades. Només cal recollir les invitacions gratuïtes al Museu Deu.

Els actes del Dia Internacional s’allarguen fins al dimecres 22 de maig; dia en què, a les vuit de la tarda, hi haurà el concert del Gran Teatro Amaro.

Tot plegat, una festa plena d’art, de música i de dansa per compartir amb tothom que vulgui gaudir de replica designer handbags les instal•lacions d’aquest important equipament museístic vendrellenc.