14/07/2015 | Sense categoria

Nou itinerari de la Ruta Àngel Guimerà, itinerari literari pel Vendrell

El proper dissabte 18 de juliol es commemorarà l’aniversari de la mort d’Àngel Guimerà: farà 91 anys que el dramaturg moria a la casa del carrer de Petritxol, 4, de Barcelona, on vivia juntament amb la família Aldavert. La seva mort es produïa en plena dictadura del general Primo de Rivera. El seu enterrament va esdevenir un acte en què la gent va manifestar els seus sentiments i va convertir la cerimònia en una mostra multitudinària de dol, però també d’afirmació del poble català.

És per això que, amb la voluntat de commemorar aquest aniversari, aquest dissabte 18 de juliol es durà a terme de nou la Ruta Àngel Guimerà, itinerari literari pel Vendrell, amb algunes novetats: d’una banda, es farà una visita a la nova Casa Museu Guimerà, que permetrà als participants gaudir d’un espai vital del dramaturg fent un recorregut per casa seva, i, de l’altra, es prendrà una copa de cava a l’eixida de la Casa Museu en finalitzar la visita.

Ja fa sisanys consecutius que es programa la Ruta Àngel Guimerà, que va a càrrec de la professora de Literatura Catalana Neus Oliveras i la coordinadora de museus, Àngels Santacana, en la qual es recrea, a través de la visita als principals indrets de la vila i de la lectura de textos d’autors locals de l’època, la societat vendrellenca del segle xix.

La Ruta Àngel Guimerà disposa d’una aplicació per a dispositius mòbils que ha creat l’associació Espais Escrits. Xarxa del Patrimoni Literari Català. L’aplicació porta per nom Mapa Literari Català i compta amb una trentena de rutes literàries d’arreu dels Països Catalans, que permeten resseguir el traçat vital o literari dels escriptors in situ, llegir fragments de la seva obra, mirar imatges que ens traslladen a la seva època i escoltar els textos per veu d’autors i actors reconeguts.