16/07/2013 | Sense categoria

Paraula i art al Museu Deu

El proper dimarts 23 de juliol, a les set de la tarda, els versos de la poetessa Nati Soler i el llenguatge plàstic de Joan Descals es retroben a la sala del soterrani del Museu Deu.

Des del passat 24 de juny es pot veure al Museu Deu una exposició dedicada a aquest artista català,
i des de llavors, aquesta institució cultural no ha parat d’organitzar actes entorn de la figura de Joan Descals: tallers per a infants, activitats familiars… Aquest cop la intenció és aprofundir en la vessant més lírica i intimista de l’artista, la seva vinculació amb la paraula escrita, un tema recurrent en l’obra de Descals.

L’any 2004 Joan Descals va mostrar a Nati Soler 17 quadres, eren les imatges d’allò que li havien suggerit els poemes del llibre Les dents del gat, il·lustracions que es poden veure en l’actualitat a l’exposició antològica del museu vendrellenc. Més tard, aquest primer retrobament de la paraula i l’art, va portar a la creació del grup "Art polièdric", i a la redacció del Manifest que porta el mateix nom del grup. Aquest grup té com a propòsit emetre amb diferents llenguatges artístics com la pintura, la poesia, la fotografia, la música, la ceràmica, el vidre, etc. un mateix missatge.

Joan Descals i Nati Soler conduiran la visita a l’exposició, establiran converses amb els assistents a l’activitat, alhora que aprofundiran en el fet que tot procés creatiu està viu i en constant evolució.

L’entrada és gratuïta per a tothom. Per a més informació: museudeu@elvendrell.net o 977 66 63 08.