23/07/2014 | Sense categoria

Ruta "Sal del mar" i música al Museu Deu durant l’estiu

Per als estiuejants que visiten les platges del Vendrell, el Museu Deu ofereix una ruta patrimonial atractiva batejada amb el nom de "Sal del mar y entra en el Vendrell", a fi que puguin participar en l’oferta cultural de la vila.

La ruta té lloc cada dijous de juliol i agost. Un autobús recull els participants a l’oficina de Turisme de Coma-ruga i els trasllada al Vendrell tot explicant la història de les platges, del port dels secallets, de l’ermita de Sant Salvador, del poble de Sant Vicenç de Calders… En arribar a la vila, comença el recorregut que durà els turistes a descobrir la funció de l’Àngel de Tobies o de la torre del Puig.

La ruta inclou una passejada pel nucli antic del Vendrell per tal de conèixer les històries que van tenir lloc al Portal del Pardo i a l’antiga muralla; per saber qui representen les pintures de la placeta de Ramon i Vidales; per contemplar l’església i l’orgue, etc. L’activitat finalitza amb la visita al Museu Deu i una degustació de productes típics vendrellencs, gràcies a la col·laboració de Dolceria Soler i Bodega La Vinya.

Aquesta activitat té un cost de 5 €, es fa en llengua castellana i és gratuïta per als menors de 12 anys. Es pot contractar al Museu Deu i a l’Oficina de Turisme de Coma-ruga.

Per altra banda, el Museu Deu també és escenari de concerts durant l’estiu. L’últim concert del mes de juliol tindrà lloc el proper dimarts 29 a les 8 del vespre a càrrec de la Banda de Kingston, un grup de vent i percussió, amb instrumentistes especialment triats entre les dues agrupacions més grans de l’escola: la banda de vent i la banda de concert.

Originalment, la banda es formà l’any 1979 i està organitzada pel Servei de Música de Kingston, integrat en el Consell Municipal de Kingston Upon Thames, al sud de Londres. Aquesta entitat proporciona l’oportunitat a molts joves de formar-se musicalment amb professionals especialitzats. El seu programa social d’integració i formació acadèmica musical és conegut en tot el país.

La banda toca un repertori variat que inclou seleccions de temes de pel·lícules i sèries de televisió, així com arranjaments de clàssics del jazz i el swing, o de cançons tradicionals i populars. L’entrada és gratuïta.