9/07/2013 | Sense categoria

S’inaugura el 33è Festival Internacional de Música Pau Casals amb el violoncel·lista Alexander Buzlov

El proper dissabte 13 de juliol, a les 22 h, a l’Auditori Pau Casals tindrà lloc el concert inaugural del 33è Festival Internacional de Música Pau Casals, a càrrec del violoncel·lista rus Alexander Buzlov.

El 33è Festival Internacional de Música Pau Casals, un dels certàmens culturals més importants del Vendrell i un dels més destacats arreu del país, té com a objectiu homenatjar el Mestre Pau Casals, i el violoncel i les obres per a violoncel en són el fil conductor. Aquesta edició té un total de quinze concerts, entre els quals destaca el duo rus de violoncel i piano Bright Duo; el guitarrista Pepe Romero, que actua junt amb el Quartet Casals, el Cor Jove Nacional de Catalunya i el Cor de Cambra Lieder Camera.

Alexander Buzlov és un dels violoncel·listes més importants i amb més talent de la jove generació de músics russos. Com va escriure el New York Times, "Buzlov és un violoncel·lista de la gran tradició russa, que posseeix una gran capacitat de fer cantar un instrument, que encanta el públic amb el seu so." Buzlov va néixer l’any 1983 i va estudiar al Conservatori de Moscou amb Natalia Gutman. Recentment, Buzlov ha guanyat el concurs Emanuel Feuerman de Berlín i ha debutat a la Philharmonie de Berlin sota la direcció de Yuri Bashmet. Guanyador de nombrosos premis als concursos de Munic, Txaikovksi de Moscou i Ginebra, així com receptor del premi especial de la Fundació Rostropòvitx, Buzlov ha esdevingut un dels violoncel·listes més destacats del panorama internacional. Ha tocat amb importants formacions, com ara l’Orquestra Simfònica del Teatre Mariinski de Sant Petersburg, la Nacional de Rússia, els Moscow Soloists, la Simfònica de la Ràdio de Baviera, l’Orquestra de Cambra de Munic i en altres formacions de referència internacional sota la batuta de Valeri Gergiev, Iuri Bashmet, Vladimir Spivakov, Leonard Slatkin, Thomas Sanderling i Yakov Kreizberg. Com a músic de cambra, destaquen les seves col·laboracions amb Martha Argerich, Yuri Bashmet, Natalia Gutman, Vadim Repin, Denis Matsuev, Julian Rachlin i Alexei Lubimov.

El programa d’aquest concert inaugural comprèn les obres següents: Suite núm. 3 per a violoncel, de J.S. Bach; Sonata per a violoncel sol, de G. Ligeti; Alone, de G. Sollima; Sonata núm. 3, de F. Hindemith, i la Suite per a violoncel, de Gaspar Cassadó. Aquest programa és tot un repte, tant per la qualitat de les obres com pel fet que el violoncel·lista A. Buzlov actua tot sol.