5/08/2014 | Sense categoria

Tot a punt per al XVII Torneig de futbol platja Eduard Manchón, que enguany es solidaritza amb el Banc de Sang

La platja de Coma-ruga acollirà el proper dissabte 9 d’agost a la tarda la 17a edició del Torneig de futbol platja Eduard Manchón-4rt Memorial, organitzat per la Penya Barcelonista de Coma-ruga, que s’ha presentat avui a la Sala de Plens de l’Ajuntament del Vendrell. A l’acte hi han assistit l’alcalde del Vendrell, Martí Carnicer; el regidor d’Esports, Sergi Teruel; el president de la Penya Barcelonista de Coma-ruga, Josep Maldonado, membres de la Junta d’aquesta entitat i representants del Banc de Sang de Tarragona i de l’Associació de Donants de Sang del Baix Penedès.

El president de la Penya, Josep Maldonado, ha definit el Torneig Eduard Manchón com "l’esdeveniment més emblemàtic del món penyístic del Barça i com un referent del lleure i l’esport a la Costa Daurada". Maldonado ha recordat que l’objectiu principal de la festa és recordar i homenatjar la figura de l’exjugador del Barça Eduard Manchón, a qui ha definit com "un gran esportista i una gran persona".

El Torneig començarà dissabte a les 16 h, amb un partit de jugadors del grup Amics d’Eduard Manchón, format per una quarantena de veterans del Barça de més de 55 anys. A continuació, entre les 17 h i les 18 h, es durà a terme un emotiu homenatge a tres figures del Barça traspassades recentment: Antoni Ramallets, Josep Sagué i Tito Vilanova.

Per últim, es celebrarà el clàssic partit entre la Penya Barcelonista de Coma-ruga i l’equip de les estrelles amb exfutbolistes professionals del Barça i de l’Espanyol, presentadors de TV3 i altres mitjans, humoristes, actors, etc. A banda de futbol, però, a la sorra de la platja de Coma-ruga hi haurà actuacions diverses al llarg de la tarda, com ara la de l’Associació d’Estels de la Costa Daurada, els Nens del Vendrell, i diversos xuts d’honor a càrrec de personatges famosos com la cantant Lucrecia o el ciclista David de la Cruz. Al vespre, a la pista esportiva de l’escola Els Secallets, es durà a terme un sopar de les penyes del Barça, en què també continuarà l’homenatge a les tres figures del Barça i que inclourà diverses actuacions i sorpreses. El preu per assistir-hi és de 20 €.

Enguany, a més, i com a novetat, el Torneig Eduard Manchón es bolcarà en una iniciativa solidària, en concret, en la campanya de donació de sang del Banc de Sangs i Teixits "Aquest estiu, vine a donar sang". Amb aquest objectiu, s’ha proposat que una unitat mòbil del Banc de Sang s’ubiqui davant de l’hotel Brisamar de Coma-ruga, aprofitant l’atracció de públic de l’esdeveniment.

L’alcalde del Vendrell, Martí Carnicer, ha valorat que el Torneig estigui plenament consolidat com un referent esportiu i lúdic dels estius al Vendrell i ha destacat l’encert que enguany tingui un caire solidari.
I és que com ha recordat avui el director territorial del Banc de Sang a Tarragona, Enric Contreras, la donació de sang baixa un 30% al llarg de l’estiu i, en canvi, es mantenen les necessitats als hospitals, especialment de plaquetes i de glòbuls vermells del grup 0 negatiu. És per això que Contreras ha agraït el gest de la Penya Barcelonista, ja que el Torneig Eduard Manchón reuneix moltíssim públic a Coma-ruga i, per tant, dissabte pot ser una jornada molt profitosa per recollir sang. La unitat mòbil estarà en funcionament de les 17 h a les 21 h.