13/06/2013 | Sense categoria

Turismar manté el castell de focs i comptarà amb molta presència d’expositors de la comarca

Del 21 al 24 de juny, la 27a edició de la fira Turismar omplirà de nou la plaça dels Germans Trillas de Coma-ruga, que es convertirà en l’aparador d’una seixantena d’estands multisectorials, en els quals hi haurà molta més presència d’expositors de la comarca respecte a edicions anteriors. La regidora de Promoció Econòmica, Turisme i Platges, Àngels Turdiu, ha posat de relleu aquest fet i ha agraït la confiança d’aquestes empreses del Baix Penedès en la fira Turismar que, un any més, incorpora la Mostra de cava del Baix Penedès. També hi haurà la zona lúdica on s’hi desenvoluparan activitats per a tots els públics.

Del programa d’actes, Àngels Turdiu ha destacat les trobades de puntaires, del dissabte, i de gegants, del diumenge. La regidora també ha explicat que "aquest any, a l’entaulat instal·lat entre el pantalà i el Riuet, es comptarà amb l’actuació de grups de diferents països exsoviètics".

A part, es comptarà amb les actuacions de diferents grups, entitats i escoles de ball. Com en anys anteriors, la fira Turismar coincidirà amb la revetlla de Sant Joan, que dóna el tret de sortida simbòlic a la temporada turística d’estiu. Per això, el dissabte 23 a la nit es farà de nou el castell de focs gràcies a l’esforç que, un any més, han fet l’Associació de Comerciants de les Platges, amb la col·laboració del Centre d’Iniciatives i Turisme (CIT), per tal de fer-se càrrec del seu cost. El president del CIT, Magí Mateu, ha explicat que "hi ha hagut una alta participació dels comerços per recollir els 3.000 euros que costa fer el castell de focs i esperem que el Turismar sigui l’inici d’una gran temporada d’estiu". En aquest sentit, l’alcalde del Vendrell, Martí Carnicer, ha manifestat que "Turismar sempre és una fira especial que significa l’inici de l’estiu i, també, és un bon aparador per afavorir i promocionar el comerç i el turisme, dos sectors molt importants per a la nostra economia local". D’altra banda, Àngels Turdiu ha anunciat que aquest any el concert de la Revetlla de Sant Joan no es farà a Coma-ruga, en el marc del Turismar. El principal motiu han estat les queixes dels comerciants de la zona sobre actes d’incivisme en els darrers dos anys. Properament, la Comissió de Festes informarà sobre el format i el lloc on es desenvoluparà aquesta festa.

La inauguració de la fira Turismar tindrà lloc el divendres 21 de juny, a les 19.30 h, en la qual tindrà lloc la hissada simbòlica de les banderes de la certificació ISO 14001, per la bona gestió ambiental, que tenen les platges de Coma-ruga, Sant Salvador i el Francàs i, també, l’Oficina de Turisme. Tot seguit, es farà una actuació castellera a càrrec dels Nens del Vendrell.

Enllaç directe a la pàgina del Turismar: https://www.elvendrell.net/el-vendrell-per-temes/promocio-economica/fira-turismar.html