3/12/2012 | Sense categoria

Un desembre comercial ple d’activitats al Vendrell

Amb l’encesa de l’enllumenat nadalenc, el proper divendres 30 de novembre, s’inicia la campanya comercial de Nadal al municipi del Vendrell. Concretament, a partir de les 17 h s’encendran els llums dels barris marítims i a les 18.30 h, a la plaça Vella, tindrà lloc l’acte d’encesa de l’enllumenat del nucli del Vendrell. El president del Centre d’Iniciatives i Turisme (CIT), Magí Mateu, ha explicat que, tot i la reducció en un 20% dels punts de llum, hi haurà un total de 23 carrers amb il·luminació nadalenca, la qual ha estat possible gràcies a la col·laboració de 211 comerços i de l’Ajuntament del Vendrell.
Pel que fa a les activitats que s’han organitzat per dinamitzar l’activitat econòmica del Vendrell durant la campanya de Nadal, s’ha presentat un ampli ventall per a tot tipus de públic.

Els dies 7, 8 i 9 de desembre, la plaça Nova acollirà el "Vine… Tast", una mostra de productes gastronòmics, vinícoles i culturals del Baix Penedès. Un dels organitzadors, Nando García, ha comentat que es faran xerrades, tallers de cuina, maridatges i altres activitats de caràcter participatiu. La inauguració serà el divendres 7 de desembre a les 18 h; dissabte la mostra estarà oberta d’11 h a 22 h i diumenge hi haurà activitat des de les 11 h fins a les 14 h. Per a més informació sobre els horaris de les activitats, es pot consultar el web www.vinetast.com.

Des de la Comissió de Reis, el seu president, Jordi Urgell, ha avançat que del 19 al 20 de desembre hi haurà dos patges a l’illa de vianants que repartiran regals als infants; el diumenge 30 de desembre, de 17 h a 20 h, a la Rambla, hi haurà els Missatgers Reials per recollir les cartes adreçades als Reis Mags (aquesta recollida de cartes també es farà a les 18.30 h a la plaça Major de Sant Vicenç de Calders). Els dies 3 i 4 de gener, a la plaça Nova, el cap de la Casa Reial continuarà recollint cartes, i el 5 de gener, a partir de les 18 h, tindrà lloc la Cavalcada de Reis pels carrers del Vendrell.

També hi haurà un Mercat d’artesania i d’articles nadalencs del Racó de l’Art: del 5 al 9 de desembre estarà ubicat a la carretera del Doctor Robert; els dies 14, 15, 21, 22, 23, 24, 28, 29, 30 i 31 de desembre i el 3 i 4 de gener, al carrer dels Cafès, i el dia 5 de gener, a la plaça de les Garrofes. L’horari serà els divendres de 16 h a 21 h i la resta de dies de 10 h a 21 h.

Així mateix, del 10 al 23 de desembre, a la plaça Nova, hi haurà un envelat amb el Pare Noel i personatges de Disney, perquè els infants els puguin visitar i fer-s’hi una foto. I a diferents places del Vendrell es faran tallers infantils gratuïts amb els personatges de Disney i d’altres dibuixos animats. Aquest conjunt d’activitats clourà el dilluns 24 de desembre, amb una actuació de La Xaranga pels carrers del centre de la vila.

Dins d’aquest programa, també hi haurà espai per a accions solidàries. En aquest sentit, el 15 de desembre, a la plaça Nova, a les 17.30 h tindrà lloc una actuació de Batukada Sambatek, amb cercavila i xocolatada en benefici de la Marató de TV3.

Fora del centre del Vendrell, el 22 de desembre, d’11 h a 13.30 h i de 17 h a 19 h, a l’avinguda dels Països Catalans, es farà cagar un tió. Per poder participar-hi, s’haurà de portar una invitació dels comerços del Tancat, del barri de França i de Mas d’en Gual.

Enguany també es farà la campanya del tortell de Reis, en què la fava serà un val de descompte de 20 euros per fer compres en establiments adherits al CIT. En total, es repartiran vals per un valor total de 1.500 euros.

Tot aquest ampli ventall d’activitats estarà recollit en un díptic que es podrà trobar a l’oficina del CIT de la carretera del Doctor Robert.

D’altra banda, el president del CIT fa una crida als comerciants perquè obrin els dies 8 i 23 de desembre. En aquest sentit, la regidora de Promoció Econòmica i Comerç, Àngels Turdiu, ha demanat que "cal anar units i tirar endavant" i que "és important obrir aquests dos dies si volem que el Vendrell sigui una vila comercial."