5/07/2023 | Notícies

Una posta d’ous de tortuga marina a la platja de Coma-ruga (el Vendrell)

La nit del passat diumenge 2 de juliol, es va trobar a la platja de Coma-ruga (el Vendrell) una tortuga babaua que començava a pondre ous. Immediatament es va activar el protocol establert amb la Fundació per a la Conservació i Recuperació d’Animals Marins (CRAM) per tal de protegir la zona.

La tortuga va pondre 119 ous. D’aquests, 89 es van deixar a la sorra i la resta van passar a ser incubats artificialment. Es calcula que el període d’incubació serà d’uns dos mesos. A la tortuga, abans de tornar al mar, se li va poder fer una ecografia i una extracció de sang. A l’ecografia es va veure que encara portava ous per fer una segona posta.

Aquesta espècie marina és poc freqüent a les nostres platges, i es troba catalogada com a espècie vulnerable dins de la llista vermella de la UICN i del Catàleg de fauna salvatge amenaçada de Catalunya. A més, és una espècie d’interès comunitari dins de la normativa estatal i europea.

Si alguna persona vol ser voluntària en la vigilància del niu, cal fer una inscripció amb el formulari següent:

(https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf5V8XZM-ZH1LJrqnjecpn5A35Bq8W_cQLEpgq1oduIWAJNXg/viewform?fbclid=IwAR1A3NMqAFdtB0Z–28qDdkGxRiwEXwpA0je8cqrggN5KbE0ErGVlQ7HbwY)

Es fa una crida a les persones usuàries de les platges del Vendrell perquè respectin la zona delimitada i avisin la policia local o els socorristes si observen algun acte que no respecti la senyalització.

Al voltant d’aquest fet tan excepcional, s’organitzen diferents activitats per conèixer més coses sobre la biologia i l’ecologia de la tortuga babaua que ha post ous a les nostres platges. Al web i a les xarxes socials de Turisme del Vendrell, s’hi pot trobar més informació.