10/04/2015 | Sense categoria

El Consorci de Viles Termals de Catalunya es reuneix a la Vil·la Casals

El dimecres 8 d’abril, a la Vil·la Casals de Sant Salvador (el Vendrell), va tenir lloc la darrera Junta de Govern del Consorci de Viles Termals de l’actual legislatura municipal, que va ser presidida per l’alcalde de Caldes d’Estrac, Joaquim Arnó, i en la qual es va fer un seguiment i avaluació de la campanya de comunicació i promoció que es va encetar i presentar el passat març al Centre Cultural del Born de Barcelona.

A aquesta reunió hi van assistir membres de les viles consorciades de Caldes de Malavella, Caldes de Montbui, la Garriga, Sant Climent Sescebes, el Vendrell i Caldes d’Estrac, que exerceix la presidència des del 28 de setembre de 2011.

Un cop finalitzada la sessió, els representants de les viles van gaudir d’una interessant visita cultural a les instal·lacions de l’Auditori Pau Casals i de la Vil·la Museu Pau Casals.

Catalunya Termal

El Consorci de Viles Termals de Catalunya es va crear per tal de promoure els valors lligats a la riquesa hidromineral constituïda per les aigües minerals, mineromedicinals i termals de les viles consorciades. L’objectiu és divulgar l’oferta comuna de les viles termals de Catalunya en el circuit turístic sota una marca comuna que representi la diversitat i qualitat dels atractius de les diferents viles amb recursos hidrominerals i termals: Catalunya Termal.

Caldes d’Estrac, Caldes de Malavella, Caldes de Montbui, el Vendrell, la Garriga, Sant Climent Sescebes, Sant Hilari Sacalm i Santa Coloma de Farners formen part d’aquest Consorci, creat l’any 2008. Alguns d’aquests municipis tenen una tradició termal mil·lenària.

El principal objectiu del Consorci és donar a conèixer les viles i els centres termals que es poden trobar a Catalunya. Alhora, també es fa una promoció de la resta d’atractius turístics que ofereixen les viles termals, com ara el patrimoni cultural, l’entorn natural, les activitats d’oci, la gastronomia, les festes i les tradicions, entre d’altres, sota el paraigua de la marca Catalunya Termal.